Açan güneşe kanmayın geliyor gelmekte olan

Açan güneşe kanmayın geliyor gelmekte olan
Meteoroloji, Marmara'da sıcaklığın 2 ila 4 derece artacağını ancak kısa süreli de olsa fırtına beklendiğini açıkladı. İstanbul'da akşam saatlerinde sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi. Ordu, Samsun yağmurlu, Artvin ve Ardahan kar yağışlı geçecek.

Meteoroloji uyarı üstüne uyarı yaptı

İHA''nın haberine göre, Meteoroloji''nin son hava durumu tahminlerine göre Ordu çevreleri ve Samsun''un doğu ilçelerinin yağmuru, iç kesimleri ile Artvin ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Marmara''da ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına beklenirken, hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. İstanbul''da ise gün içinde zamanla parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege, Doğu Akdeniz ile Antalya, Isparta, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Marmara''nın batısı ile Antalya''nın doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. 

Karadeniz''in iç kesimleri ile Doğu Anadolu''nun yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgarın, batı kesimlerde güney ve güneybatı, doğu bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz''in iç kesimleri ile Karadeniz''in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ÇIĞ, BUZLANMA, DON UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölge illeri için çığ, buzlanma ve don uyarısında bulundu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilerek, “Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. 

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıkları; Van 2, Muş eksi 2, Bitlis 0 ve Hakkâri’de eksi 2 derece olması beklenmektedir. Mevsim normallerinin altında seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 
Yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir”
denildi.

BAZI İLLERDEKİ HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 8
İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 13
İzmir: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15
Adana: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 16
Antalya: Az bulutlu zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu kesimleri ile akşam saatlerinden sonra il geneli sağanak yağışlı (Yağışların gece saatlerinden sonra doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.) 17
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 15
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 11
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -1
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 9

Meteorolojinin uyarısı videoda İstanbul''da 27 Temmuz 2017 tarihinde çekilen görüntüleri akla getirdi.

İlgili Haberler