Meteoroloji kahini Kerem Ökten yeni tarihi açıkladı. Kar İstanbul'a geri dönüyor

Meteoroloji kahini Kerem Ökten yeni tarihi açıkladı. Kar İstanbul'a geri dönüyor
Meteoroloji fotoğrafları ve uydu görüntülerini inceleyerek hava tahminlerinde bulunan Kerem Ökten, karın geri dönüşü için tarih verdi. Ökten, yeni tarihi 'Bir türlü gitmiyor' diyerek duyurdu.

Uydu görüntüleriyle meteoroloji tahminlerinde bulunan Kerem Ökten İstanbul’da yaşanaca

Meteoroloji kahini Kerem Ökten karın İstanbul’a geri döneceğini açıkladı. Ökten Perşembe gecesinden itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın yeniden etkisini göstereceğini belirterek, “Pazar günü 12 Mart Cumartesi akşamına benzer yeni bir vortex (girdap) ihtimali var.” dedi.

Sosyal medya hesabından uydu görüntülerini paylaşan Ökten, “Kar geri dönüyor. Perşembe gecesinden itibaren İstanbul dahil olmak üzere Marmara ve Batı Karadeniz yeni bir soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Kar Salı gününe kadar devam edecek. Pazar günü 12 Mart Cumartesi akşamına benzer yeni bir vortex (girdap) ihtimali var.” İfadelerini kullandı.

“KARADENİZ SUYU ISINIYOR”
İstanbul’da kar yağışının en yoğun geçtiği 24 Ocak ve 12 Mart’tan sonra 3. Kez girdap oluşacağını belirten Ökten, kötü haberi duyurdu.

Ökten paylaşımında artık daha çok girdap yaşanacağını söyleyerek, “24 Ocak ve 12 Mart''tan sonra 3. kez girdap oluşuyor. Eskiden çok nadir oluşurdu. 2008 ve 2015''te birer girdap oluşmuştu. Bu sene 3 olacak. Sebebi Küresel ısınma. Karadeniz suyu ısınıyor. İnen üst seviye soğuğuna deniz tepki veriyor. Önümüzdeki senelerde sık sık görebiliriz...” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler