Meteoroloji'den son dakika açıklaması. Saat verildi, çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji'den son dakika açıklaması. Saat verildi, çok kuvvetli geliyor
Meteoroloji bugün beklenen yağışlar nedeniyle 42 kente sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. İstanbul'da da Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Megakent için saat verildi. İşte Meteoroloji'nin son uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, İç ve Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu''nun kuzey ve doğusunun aralıklı Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Çankırı ve Çorum çevreleri ile Ankara, Eskişehir ve Balıkesir''in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz''in iç kesimleri ile Doğu Anadolu''da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

İSTANBUL''DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK BEKLENİYOR

İstanbul''da sabah saatlerinde Avrupa Yakası''nda, öğleden sonra saat 16:00 sıralarında da il genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nden yapılan uyarıda, "Bugün öğle saatlerinden sonra Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere İstanbul''da yerel olarak kuvvetli (15-30 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

AFAD''DAN KUVVETLİ YAĞIŞ AÇIKLAMASI

AFAD, "Bugün öğle saatlerinden sonra, Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere, İstanbul’da kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun." mesajını paylaştı.

AFAD''ın açıklamasında "Bugün akşam saatlerinden itibaren, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir ve Çankırı’da yerel kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi.

Haberin Devamı

Kuzey kesimlerde sıcaklığın 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; akşam saatlerinde Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Çankırı ve Çorum çevreleri ile Ankara, Eskişehir ve Balıkesir''in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İlgili Haberler