Antalya'da işten çıkarılma eylemi

Antalya'da işten çıkarılma eylemi
Antalya'da işten çıkarılma eylemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevlerine bugün itibariyle son verilen 38 özel güvenlik görevlisi, belediye hizmet binası

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde bugün görevlerine son verilen 38 özel güvenlik görevlisi, eylem yaptı. İşten çıkarılan güvenlik görevlileri, Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde toplandı. Tüm Özel Güvenlik ve Hizmet İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Erdal Ervan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin özel güvenlik görevlilerinin işten çıkarılmalarıyla ilgili herhangi bir gerekçe göstermediğini öne sürdü.


 

İşten çıkarmaların, "sendikal hareketi kırma" amacını taşıdığını iddia eden Ervan, "Halkçı olduğunu ve halkın yanında olduğunu her konuşmasında dile getiren sayın başkan, haklarını arayan bu arkadaşları kapının önüne koyarak halkçılığını göstermiştir" dedi. Ervan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Bugüne kadar hiçbir belediye başkanı döneminde yaşanmayanlar, sayın Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde yaşanmıştır. Daha önce maaşlarımızı alamamıştık ama bu kadar da hakir görülmemiştik. Sendika olarak, işten çıkarılan arkadaşlarımız ve aileleri ile sürekli eylem yapma kararı aldık. Arkadaşlarla beraber 2 Ocak 2013 tarihinden itibaren her gün belediye önünde oturma eylemi yapacağız. Bu eylemimiz arkadaşlarımız işlerine dönene kadar devam edecektir." Basın açıklamasının ardından özel güvenlik görevlilerini temsilen 4 kişi belediye yetkilileri ile görüştü.

 


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen de, yaptığı açıklamada, güvenlik hizmetlerinin alındığı taşeron firma ile belediye arasında bir hizmet alım sözleşmesi olduğunu anlattı. Sözleşmede bu sene 500 özel güvenlikçi çalıştırma kontenjanı olduğuna dikkati çeken Özen, "İşten çıkarıldığını iddia eden kişiler bu 500'ün dışında kalan arkadaşlardır" dedi.