Metropoll son anket sonuçlarını açıkladı!

Metropoll son anket sonuçlarını açıkladı!
MetroPOLL Araştırma Merkezi'nin açıkladığı son anket sonuçlarına göre, toplumun yüzde 52.4'ü düşüncelerini rahatça ifade edemiyor.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ile MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, İnsan Hakları Algısı Araştırması gerçekleştirdi.

Yapılan anketin sonucunda dikkat çeken veriler ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Mustafa Erdemol’un haberine göre, anket Türkiye genelinde 28 ilde 2 bin 651 kişi ile yüz yüze yapılan görüşmelerle gerçekleştirildi.

Ankete göre toplumun yüzde 82,1’i temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiğini düşünüyor.

YÜZDE 43.4 SOSYAL MEDYADA DÜŞÜNCESİNİ RAHATÇA İFADE EDEMİYOR

Türkiye’de temel insan haklarının yasalar tarafından güvence altına alındığını söyleyenlerin oranının yüzde 53,3 olarak belirtildiği ankete göre, kişilerin yüzde 43,8’i diğer insanların arasında, yüzde 43,4’ü ise sosyal medyada düşüncelerini rahatça ifade edemiyor.

“Türkiye’de insanlar düşüncelerini özgürce ifade edebiliyorlar mı” sorusuna “hayır” yanıtı verenlerin oranının yüzde 52,4’e yükseldiği, “İnsanların düşüncelerini özgürce ifade edebildiğini” söyleyen kişilerin oranının ise yüzde 37,7’ye gerilediği de belirlendi.

GELECEĞE KÖTÜMSER BAKANLARIN ORANI YÜZDE 41.7

Türkiye’de insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda geleceğe iyimser baktığını söyleyenlerin oranının yüzde 45,2; kötümser bakanların ise yüzde 41,7 olarak belirlendiği ankete katılanların çoğunluğu kadınların kimseye sormadan çalışma hakkı olduğunu söyledi.

Katılımcıların yüzde 43’ü “Kadınlar da erkekler gibi çalışma hakkına sahiptir” cümlesi için “kesinlikle katılıyorum” şeklinde yanıt verirken, yüzde 39,5’i “katılıyorum” dedi. Bu ifadeye kesinlikle katılmadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 4,4’te kaldı.

İlgili Haberler