Son anket sonuçları: Tayyip Erdoğan'dan sonra AKP lideri kim olacak?

Son anket sonuçları: Tayyip Erdoğan'dan sonra AKP lideri kim olacak?
Metropoll Araştırma Şirketi'nin yaptığı "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra AKP'nin başına kim geçsin?" konulu anketin sonuçları açıklandı.

Metropoll Araştırma Şirketi, Amerikan İlerleme Merkezi'nin talebi üzerine "Tayyip Erdoğan'dan sonra AK Parti'nin başına kim geçmeli?" konulu anket araştırması yaptı.

Amerikan İlerleme Merkezi ve Metropoll, 24 Haziran'da gerçekleşen başkanlık seçimleri öncesinde de ortak bir araştırma yapmış, seçimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanacağı yönünde anket sonucu açıklamıştı.

Amerikan İlerleme Merkezi'nin Türkiye uzmanı Max Hoffman, Metropoll'ün yaptığı anketin sonuçlarını resmi sitesinde yayınladı.

EĞİTİM DURUMU AŞAĞIDA OLANLAR ERDOĞAN'A DAHA SADIK

Ankette, yaşlı ve eğitim durumu daha aşağıda olan kesimin, genç ve eğitimli AKP'lilere göre Erdoğan'a daha sadık olduğu ifade edildi.

Katılımcıların yüzde 73'ü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan başka lider düşünemediklerini, AKP'yi bir arada tutanın Erdoğan olduğunu söyledi.

ERDOĞAN'DAN SONRAKİ FAVORİ SÜLEYMAN SOYLU

Erdoğan dışında başka bir AKP lideri düşünebilenlerin yüzde 17’si İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yüzde 12’si eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yüzde 8’i eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yüzde 8’i Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve yüzde 7’si ise 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cevabını verdi.

İlgili Haberler