Çakarlı maganda davası sanığına 34 yıla kadar hapsi istendi

Çakarlı maganda davası sanığına 34 yıla kadar hapsi istendi
Gaziosmanpaşa'da trafikte tartıştığı Dadaş Aras'ı 6 yerinden bıçakladığı iddia edilen çakarlı minibüs sürücüsü Muhammet Enes Uysal'ın davasında tanıklar dinlendi. Savcılık mütaalasında, sanığın 12 yıl 3 ay 15 günden 34 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi''ndeki görülen duruşmaya tutuklu yargılanan Muhammet Enes Uysal bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, müşteki Dadaş Aras ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Alınan tanık beyanının ardından duruşma savcısı esasa ilişkin mütlaasını açıkladı. Savcı, sanık Uysal’ın ilk bıçak darbesinden sonra müşteki Dadaş Aras’ın arkasından giderek bıçaklamaya devam ettiğini, başkalarının müdahale etmesine engel olduğunu belirterek, “Sanığın eylemine bağlı olarak ortaya çıkan kastının öldürmeye yönelik olduğu kanaatinin oluştuğu” denildi. Sanığın cezasında haksız tahrik indirimi uygulanmamasını talep eden savcı, sanığın “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “Silahla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkoyulması” ve “Hakaret” suçlarından 12 yıl 3 ay 15 günden 34 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.