MHP'den Libya tezkeresi savunması: "Milli müdafaa mücadelesi"

MHP'den Libya tezkeresi savunması: "Milli müdafaa mücadelesi"
Meclis'e gelen Libya tezkeresine 'Evet' oyu vereceklerini açıklayan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay tezkerenin Libya'nın istikrar ve huzurunun yanı sıra, Türkiye'nin bölgesel barışına da destek vereceğini savunurken, Libya'ya asker gönderilmesini milli müdafaa mücadelesi olarak nitelendirdi.

Libya'ya asker göndermeye ilişkin tezkere konusunda hükümete açık destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tezkerenin Meclis Genel Kurul görüşmelerinde de hazır bulundu.

MHP Grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili, Manisa Milletvekili Erkan Akçay, tezkereye neden kabul oyu vereceklerini açıkladı.

"Görüşmekte olduğumuz bu tezkere Libya'nın istikrar, huzuruna destek veren Türkiye'nin bölgesel barışına destek veren tezkeredir" diyen Akçay, Libya'ya asker gönderilmesini milli müdafaa mücadelesi olarak nitelendirdi.

“Libya’ya verilen destek, hem hukuki bir yükümlülük hem de milli hafızaya sadakattir” diyen Erhan Akçay, şunları söyledi:

"Libya'ya gönderilmesi planlanan Mehmetçiğimiz 1911'de Libya'nın salahı için mücadele eden nice kahraman subaylarımız aynı milli hafızanın eserleridir. Kardeş ülke Libya büyük önem arz etmektedir. Milli güvenliğin kilit taşı olan bu meselede Libya'ya gönderilecek TSK, milli müdafaa mücadelelerinden birisi olacaktır."