2014'te kaldırılmıştı! O özellik Xbox’a geri geldi

2014'te kaldırılmıştı! O özellik Xbox’a geri geldi
Microsoft, Xbox'a 2014'te gelen ve 2017'de kaldırılan önemli bir özelliği yıllar sonra yeniden kullanıma açtı.

Xbox, Twitch ile canlı yayın yapmaya izin veriyor

ShiftDelete - Canlı yayın platformu Twitch, 2014 yılında Xbox One panosuna Snap özelliğiyle entegre edilmişti. Konsol kullanıcıları Twitch hesaplarını Xbox’a bağlayarak oyun oynarken canlı yayın yapabiliyorlardı. Ancak Microsoft, bu işlevi 2017 yılında konsoldan kaldırmıştı.

Twitch’in uygulamasında ise Xbox oyunlarını canlı yayınlama imkanı bulunuyordu. Tahmin edileceği üzere bu durum, konsol kullanıcılarını canlı yayın platformunun uygulamasını yüklemek zorunda bırakıyordu. Ocak ayında Activision-Blizzard’ı satın almasıyla büyük ses getiren Microsoft, kullanıcılara bir iyi haber daha verdi.

Xbox, Twitch ile canlı yayın yapmaya izin veriyor

Microsoft’un Ekim ayından beri test ettiği ‘Twitch ile canlı yayın’ özelliği bugün Xbox Series X|S ve Xbox One konsollarında kullanıma sunuldu. Şirket açıklamasında “Artık Twitch’e doğrudan Xbox Guide’den erişebilir ve kurulumunuzu birkaç basit adımda halledebilirsiniz.” ifadelerine yer verdi.

Canlı yayın yapabilmek Xbox Guide bölümündeki “Yakala ve Paylaş” sekmesine girin ve “Canlı yayın” butonuna basın. Çıkan QR kodunu Android veya iOS işletim sistemli telefonunuzla tarayarak Twitch hesabınızı Xbox’a bağlayabilirsiniz. Bağladıktan sonra “Şimdi canlı yayına geç” düğmesine basmanız gerekiyor.

Bu aşamada kulaklığınızı ve web kameranızı konsola bağlayın. Ardından yayın başlığı, oyun sesi, mikrofon sesi, çözünürlük ve bitrate değeri gibi bilgileri de ayarlayın. Hazırlıkları tamamladıktan sonra yayını başlatabilirsiniz.

Yayın her yerden izlenebilecek

Microsoft’un açıklamasına göre, yayınınızı Twitch kullanıcıları telefon veya bilgisayar fark etmeksizin her yerden izleyebilecekler. Ayrıca Xbox’ta sizi takip eden oyuncular, Twitch’te canlı yayına başladığınız anda bildirim almayı seçebilecekler. Bildirimler elbette isteğe bağlı olacak ve Xbox ayarlarındaki canlı yayın sekmesinde etkinleştirilebilecek.