Milletin kesesinden beslenenlere "Bana ne" diyebilir misiniz?

Biliyorsunuz son iki yazımda Sayıştay'ın, Avcılar Belediyesine dair inceleme sonuçlarını aktarıyorum.

Belki "Bize ne Avcılar Belediyesinden" diyebilirsiniz. Fakat burada, kendinize, çocuğunuza harcamayıp vergi diye verdiğiniz paralar söz konusu…

Çünkü sizin paranız birilerinin cebine giriyor.

Öyle ki Avcılar'daki fecaat durum yazmakla bitecek gibi değil.

Bugünkü yazımda iki çok önemli konu var.

Hemen aktarayım…

Raporlarda, Tahtakale ve Cihangir mahallelerinde bulunan toplam 19 bin metrekarelik park alanının özel kişi veya kurumlara kiraya verildiği ortaya çıktı. Meğer halkın kullanımına açık bulunması gereken söz konusu park alanlarının, halkın kullanımına kapatılarak ticari faaliyetlerde kullanıldığı tespit edilmiş.

Mesela Tahtakale'deki 9 bin metrekarelik park alanı bir vakfa ait özel kolej tarafından işgal edilerek ecrimisil karşılığı kullandırılmış.

Hala "Bize ne Avcılar Belediyesinden" diyebiliyor musunuz?

Devam edelim…

Bir süre sonra vakfın kullandığı söz konusu taşınmaza yasal bir kılıf hazırlamak için ihaleye çıkılıyor. 

Bunun için ihaleye katılacakların eğitim ve sosyal alanlarda kamu hizmeti verdiğine dair ihale ilan tarihinden geriye doğru 5 yıldır faaliyet gösterdiğine ilişkin mesleki faaliyet belgesi ya da yetkili makam onayı sunması isteniyor. İhaleye katılacak olanların yıllık muhammen bedelin de yüzde 27'si oranında (77.760,00 TL) ihale iştirak bedeli vereceğinin kiralamaya ilişkin teknik şartnamede açıkça yazılıyor.

Sonuç zaten değişmiyor.

İhaleyi alan "eğitim kurumu" zaten işgalci durumda olan vakıf oluyor.

İhalede şart koşulan tüm koşullar da koleji işaret ediyor. Adeta başka bir kimse ihaleye girmesin diye hazırlanmış ihale. Bunun neticesinde park alanının kiralanması için yapılan ihaleye işgalci durumda olan özel okul dışında katılımcı çıkmamış ve belediye ile özel okul arasında kira sözleşmesi imzalanmış.

Avcılar'daki kolejin internet adresindeki fotoğraflarına bakarsanız park alanı içerisinde futbol, basketbol ve voleybol sahası ve tenis kortu gibi spor alanları ile otopark ve çocuk oyun alanının bulunduğunu görürsünüz. Söz konusu yapıların vakıf tarafından kiralama öncesinde ecrimisil karşılığı kullanım sırasında vakıf bütçesinden karşılanmak suretiyle yaptırıldığı tespit edilmiş.

Yani belediye, söz konusu park alanını mevzuata aykırı bir şekilde ecrimisil karşılığı kullandırmış, bu sırada park alanı üzerine imar durumuna uygun olmayan yapıların vakıf tarafından yapılmasına izin vermiş.

İnsan diyecek söz bulamıyor.

İşgal öyle bir boyuta varıyor ki söz konusu vakfın park alanı üzerine yapmış olduğu spor alanları, otopark ve oyun alanlarının etrafının duvarlarla çevrildiği, giriş ve çıkışın özel güvenlikçilerin bulunduğu nizamiyeden sağlandığı, park alanının üzerindeki yapılarla birlikte söz konusu kolejin ticari kullanımına verildiği ortaya çıkıyor.

Mahalli müşterek ihtiyaçlara hizmet etmesi gereken park alanının, bütün vatandaşların kullanımına kapatılarak yalnızca ücreti mukabilinde özel okula kayıt olan öğrencilerin kullanımına bırakılmasında nasıl bir kamu yararı bulunuyor?

İnsanlara depremde toplanacak bir alan bile bırakmayan bu zihniyetin değişmek zorunda olduğunu anlarız umarım…

Gelin başka bir örnek vereyim.

Avcılar Yeşilkent Mahallesinde lüks villalardan oluşan bir site var.

Sayıştay burada yaptığı incelemelerde, yaklaşık 42 bin metrekarelik alanın lüks bir site tarafından etrafının duvarlarla çevrildiği, söz konusu yer üzerinde sadece site sakinlerinin kullanımına ayrılmış yürüyüş yolları, spor sahaları ve sosyal tesis bulunduğunu görüyor.

İşgal edilen toplam alan yaklaşık 42 bin metrekare olmasına rağmen nedense belediye tarafından yapılan ecrimisil tahakkukunun spor sahaları ve sosyal tesisin toplam taban alanı olan yaklaşık 4 bin metrekare üzerinden yapıldığı anlaşılıyor.

Sayıştay da şaşırıyor. Arada 10.5 kat fark bulunuyor. Bu durum hukuka uygun değil diyor.

Mesele sonradan anlaşılıyor.

Bakın bahse konu alan neredeyse 42 dönüm!

Bahse konu sitenin adı Ardıçlı Göl Evleri Sitesi…

Ne tesadüftür ki CHP'li eski Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de bu sitede oturuyor.

Uzatmayayım…

Yolsuzluğun, yağmanın sömürünün, hak yemenin partisi kişisi olmaz.

Avcılar Belediyesi ile yazdığım üç yazı tamamı CHP'li Eski Belediye Başkanı Handan Toprak Benli zamanında meydana gelmiş. CHP son seçimde kendisini aday yapmayınca DSP'den adaylığını koymuştu.

Ne yazık ki artık milletin üzerinden beslenmek parti ayırt etmeksizin yapılıyor.

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları