Milli Eğitim'de müfredat yine değişiyor. Bakan açıkladı

Milli Eğitim'de müfredat yine değişiyor. Bakan açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında önemli karar aldıklarını ve buna göre derslerin sadeleşmesi adına müfredatın yeniden değişikliğe gideceğini açıkladı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına ilişkin önemli bir karar daha aldıklarını açıkladı. Buna göre ders müfredatında değişikliğe gidiliyor. Buna göre Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredatın çok ağır olduğunu ve derslerde sadeleştirmeye gideceklerini duyurdu.

Saray'da dün gerçekleşen Kabine toplantısının ardından bugün gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önemli açıklamalarda bulundu.

"Kasım ayının sonu veya aralık ayının ortası gibi müfredat değişikliği yapacağız" diyen Bakan Tekin, müfredattaki gereksiz konuların ayıklanacağını ve böylelikle de derslerin sadeleştirileceğini belirtti.

"ARALIK ORTASINDA AÇIKLAYACAĞIZ"

Yeni düzenlemeye ilişkin çalışmaların henüz bitmediğini de söyleyen Tekin, "İlkokul, ortaokul ve lisede tekrar eden konular var bunlara bakacağız ve çıkartacağız. Müfredat çok ağır öğretmenler konuları yetiştiremiyor. Müfredat ağır, hafifleteceğiz. Yeni dersler eklenebilir ve mevcut derslerden çıkartılanlar olabilir. Aralık ortasında bir toplantıyla açıklayacağız" dedi.

İlgili Haberler