Berat Albayrak’ı “Bakanlığa hazırlıyorlar” iddiası

Berat Albayrak’ı “Bakanlığa hazırlıyorlar” iddiası
Hürriyet gazetesi yazarları Ahmet Hakan ve Abdulkadir Selvi Berat Albayrak’ı “Burası Çok Önemli! - Enerjiden Ekonomiye Tam Bağımsız Türkiye” kitabı üzerinden öve öve bitiremedi. Albayrak güzellemelerinin Saray’dan gelen talimatla olduğu düşünülüyor.

Hürriyet Gazetesi’nin en çok takip edilen yazarlarından olan Ahmet Hakan ve Abdulkadir Selvi Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak güzellemelerine başladı.

Milli Gazete’nin haberine göre Selvi ve Hakan, Berat Albayrak’ı son çıkardığı kitap üzerinden övgülere boğarken bu durumu fark edenler "Erdoğan’ın damadı yeni bir bakanlığa mı hazırlanıyor?" sorusunu sordu.

HÜRRİYET HAREKETE Mİ GEÇTİ?

Ahmet Hakan dün Berat Albayrak’ın çıkardığı Burası Çok Önemli kitabıyla ilgili epey uzunca bir yazı yayınladı. “Berat Albayrak’ın kitabı ne anlatıyor” başlıklı yazıda Ahmet Hakan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a “Berat Albayrak denilince... Aklınıza gelebilecek imajları, fikirleri, algıları bir yana bırakın. Doğru ve objektif bir Berat Albayrak fikrine sahip olmak istiyorsanız... Kendisini hayli dürüst biçimde anlattığı kitabını mutlaka okuyun.” dizleriyle övgüler yağdırdı.

Aynı köşe yazısının alt taraflarında da yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’yi ise “Nureddin Nebati, sanki aradan asırlar geçmemiş gibi, sanki değişen hiçbir şey olmamış gibi, sanki at üstünde fetih dönemlerindeymişiz gibi...” sözleriyle eleştirdi.

BERAT ALBAYRAK GÜZELLEMESİNE SELVİ DE KATILDI

Bu yazı kafalarda soru işareti bırakırken Bugün de Abdulkadir Selvi Berat Albayrak’a köşesinin tamamını ayırdı. Selvi “Berat Albayrak''ın kitabı ve gelecek perspektifi” başlıklı yazısında eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı öve öve bitiremedi. Selvi yazısında Donald Trump’ın ekonomik saldırılarına rağmen Berat Albayrak döneminde ekonominin çok önemli işler yerine getirdiğini öne sürerken yazısının sonunda Albayrak’ın ekonomiye bakış açısını örnek gösterdi.

Ahmet Hakan ve Abdulkadir Selvi köşe yazılarında Berat Albayrak’ı överken Nurattin Nebati’yi eleştirmesi kafalarda “Acaba Hürriyet gazetesi Saray’dan Berat Albayrak talimatı mı aldı” sorusunu beraberine getirdi.

İlgili Haberler