Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: 2 askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: 2 askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz yaralandı
Milli Savunma Bakanlığı, Gara Bölgesinde devam eden Pençe Kartal -2 Harekatında 2 askerimizin şehit olduğunu, 4 askerimizin de yaralandığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Gara Bölgesinde devam eden Pençe Kartal -2 Harekatında 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı" denildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullandı:
"Kahraman silah arkadaşlarımız, 10 Şubat 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahhmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

Şehit olan askerlerimizin Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan ve Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun olduğu açıklandı.

ANKARA'YA 2 ŞEHİT ATEŞİ BİRDEN DÜŞTÜ
Irak'ın kuzeyinde başlatılan Pençe Kartal- 2 Harekatı'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun'un Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki baba evine şehadet haberi ulaştı. Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri yetkililerden acı haberi alan Gülten ve Gülbay Coşkun çifti gözyaşlarına boğuldu. Çiftin tek oğlu olan Şehit Piyade Komando Yüzbaşı Coşkun'un evli ve 6 yaşında bir kızının olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesi, yarın Ankara'da düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

ŞEHİT HABERİ BABA EVİNE ULAŞTI
Şehit Muvazzaf Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan'ın şehit haberi, sağlık ekipleri eşliğinde Sincan ilçesindeki baba evine gelen askeri yetkililerce ailesine iletildi. Şehidin yakınları, gözyaşlarına boğulurken komşuları, mahalleyi Türk bayrakları ile donattı. Sokakta hazır bekleyen sağlık ekipleri, şehidin yakınlarını teskin etti. Nuran ve Mustafa Turhan çiftinin tek oğlu olan şehit Harun Turhan'ın 2 kız kardeşinin olduğu ve bekar olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesi, cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı ile Cimşit Mezarlığı'ndan son yolculuğuna uğurlanacak.