Erdoğan’dan tükürük-dava seferberliği!..

Erdoğan’dan tükürük-dava seferberliği!..
Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, yine muhalefete yüklendi.

Erdoğan’dan tükürük-dava seferberliği!..

301 şehidin acısı taze iken, yürekler yanarken, şehitler üzerinden sokaklarda terör estirilirken sustuklarına dikkat çekerek, “Kan kustuk, kızılcık şerbeti içtik dedik. Ama kimse kusura bakmasın. Şımarıklık karşısında, had bilmezlik karşısında, nefret suçları karşısında daha fazla susacak değiliz. Soma’yı bahane edip, vuran, kıran, tahrip eden, polise saldıran, yeni cinayetler işleyen kan tacirleri karşısında elbette susmayacağız” dedi.

Ölmüştür, geçmiştir
İstanbul’da dün yeni bir olay olduğunu anımsatan Erdoğan, “Berkin Elvan’ı anmak için okullarda törenler düzenleyeceklermiş. Şu hale bak. Biz bu ülkede, her ölüm hadisesinde bir tören mi düzenleyeceğiz. O zaman bütün işleri bırakalım, törenlere bakalım. Ölmüştür, geçmiştir. Ama Kılıçdaroğlu’na göre tabii ekmek almaya giderken ölen birisi, gencimiz veya çocuğumuz. Dürüst ol, dürüst. Kimi aldatıyorsun, gerçek ortada, her şey ortada, resimlerle kayıtlarla her şey ortada Ama o evladı, o yavruyu aldatanlar da ortada” diye konuştu.

Atılan molotoflardan birinin polis aracının içine düştüğünü anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Polisler kendilerini dışarı zor attı. Teröristler, bu araçların üzerine çıkarak camlarını kırmaya çalışıyorlar. Bütün bunlara karşı polis eli kolu bağlı mı duracak, bir şey yapmayacak mı. Nasıl sabrediyorlar bunlara anlamıyorum. Ama ülkenin anamuhalefet partisi lideri bunları savunuyor. Bunların yanında yer alıyor. Bir CHP’li vekil Okmeydanı Hastanesi’nin çevresini, bir diğeri de Manisa’yı terörize etme gayreti içinde. CHP lideri, bu vekillere ’Ne yapıyorsunuz’diye uyarıp, disiplin uygulaması yapmadı.” 

“Hadlerini bildirin” 
Bazı köşe yazarlarının Soma ile ilgili söylemlerini de eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: “Şehit madencilerimize, AKP mitingine katıldı diye, onlara ’müstehaktır diyen köşe yazarlarının insanlıktan nasibi olabilir mi. Bir başka yazar, ’ne şehittir, ne gazi’ardından ’niyazi’diyor. Hani kadın hakları dernekleri, hani insan hakları dernekleri. Başka bir şey olduğu zaman ayağa kalkıyorsunuz. Burada niye ayağa kalkıp bunların yüzüne tükürmüyorsunuz. 301 şehidimize hakaret edenler bu ülkede aslında 77 milyonun yüzüne tükürmesi gereken insanlardır. Bu iş o kadar ucuz değil. Buradan sesleniyorum, bu 301 kardeşimin tüm ailelerinin bunlara dava açması lazım. Biz takipçisi olacağız. Şu ana kadar aldığım bilgi 50 kadar dava açan var ama hepsinin açması lazım. Bu kardeşlerimize bu hakareti yapanlar arkalarında bütün varisleri bu davaları açmak suretiyle bunlara haddini bildirmesi lazım.” 


Dünyanın gözü Köln ziyaretinde!
Başta Almanya olmak üzere Türkiye ve Avrupa’da da gözler Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bugünkü Köln ziyaretinde. Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un Türkiye ziyareti öncesi iki ülke medyasında başlayan tartışmalı yorumların, Gauck’un ziyaretinde en yüksek noktaya ulaştığını kaydeden Alman basını, Gauck’la polemik yaşayan Erdoğan’ı ’siyasi nezaketten uzak’ bulduğunu yazdı. Gazeteler, “Türkiye’de demokrasi tehlikede” diyen Gauck’u haklı bulurken, kimi de Gauck’un Türkiye’yi eleştirmeye hakkı olmadığını öne sürdü. Deutsche Welle, iki ülke arasında Gauck’un ziyaretiyle tırmanan gerilimin, Soma faciasının ardından daha da ileri noktaya ulaştığını yazdı. Haberde şöyle denildi: “Der Spiegel’in Türkiye muhabirini ’ölüm tehditleri aldığı için’Hamburg’a geri çektiğini duyurması, iki ülke arasında tırmanan gerilimi siyasilerin nasıl yumuşatacağı konusunda büyük merak yarattı. Sosyal medyada, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tüm bu gerilim yüzünden Köln ziyaretini iptal edeceği bile öne sürüldü. Ancak Erdoğan, o ziyareti iptal etmiyor.