Mimar Başak Cengiz'i katleden samuray kılıçlı katilin cezası belli oldu

Mimar Başak Cengiz'i katleden samuray kılıçlı katilin cezası belli oldu
İstanbul Ataşehir'de mimar Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Ataşehir''de geçtiğimiz kasım ayında hiç tanımadığı mimar Başak Cengiz''i yolda yürürken samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz, 3 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme verilen cezalarda takdiri indirim uygulamadı.

Adli Tıp Yüksek İhtisas Kurulu raporunda katil zanlısı Boz''un akıl sağlığının ve  cezai sorumluluğunun tam olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Ataşehir Barbaros Mahallesi''nde 9 Kasım 2021''de akşam saatlerinde bir sitenin önünde yürüyen Başak Cengiz, bu sitede oturan Can Göktuğ Boz''un kılıçlı saldırısına uğramıştı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden ağır şekilde yaralanan Cengiz, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Can Göktuğ Boz''un ''tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ''silahla tehdit'' suçundan 2 yıldan 5 yıla, ''ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletleri satın alma, taşıma veya bulundurma'' suçundan da 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İlgili Haberler