Bu belirtiler varsa dikkat! Korona virüs olasılığı tam üç kat daha fazla

Bu belirtiler varsa dikkat! Korona virüs olasılığı tam üç kat daha fazla
İngiliz bilim insanlarının yaptığı araştırmada, korona virüse yakalanan kişilerin yüzde 18’inde koku ve tat alma sıkıntı olduğu belirtildi. Prof. Dr. Tim Spector ise yaptığı açıklamada, “Koku ve tat kaybı olan kişilerin verilerimize göre korona virüs olasılığı üç kat daha fazla” dedi.

İngiltere’de King’s College London’daki bilim insanları korona virüs belirtilerine üzerine yeni bir araştırma yaptı. 400 binden fazla insan üzerinde yapılan araştırmada koronanın septomları incelendi. Söz konusu araştırmada, korona virüsün iki yeni belirtisi olarak tat alma ve koku kaybı olarak gösterildi.

"KOKU VE TAT ALMA DUYULARINDA KAYIP YAŞANIYOR"

Araştırmacılar, uzmanların hastalığı daha iyi anlamasına ve savaşmasına yardımcı olmak için olası korona virüs belirtileri hakkında bilgi toplamak için araştırma yaptı.

İşte araştırma sonuçları:

%53 yorgunluk veya halsizlik yaşadıklarını söyledi.

%29'unda inatçı öksürük

%28'inde nefes darlığı

%18 koku veya tat alma sorunu yaşıyordu

%10.5'inin ateşi vardı.

Korona virüs testi pozitif olanlar arasında, beşte üçü (% 59) koku veya tat kaybı olduğunu bildirdi.

Baş araştırmacı Prof. Dr. Tim Spector, yaptığı açıklamada, "Diğer semptomlarla birleştiğinde, koku ve tat kaybı olan kişilerin verilerimize göre korona virüs olasılığı üç kat daha fazla gibi görünüyor ve bu nedenle kendi kendilerini izole etmeleri büyük önem taşıyor " dedi.