İktidarın faiz oyununu Fatih Portakal anlamak istemeyenler için paylaştı

İktidarın faiz oyununu Fatih Portakal anlamak istemeyenler için paylaştı
Bankacılık sektörünün net kârı mayıs sonu itibarıyla 132,1 milyar TL'ye yükseldi. Böylece bankalar geçen yılın aynı dönemine göre kârlarını 5'e katladı. Ekonomist Uğur Gürses'in konuyla ilgili paylaşımını RT'leyen gazeteci Fatih Portakal'ın düştüğü not dikkat çekti.

Vatandaşlar ödeyemedikleri fatura bedelleri her gün art arda gelen zamlar sebebiyle isyan etmeye devam ediyorken; ekonomist Uğur Gürses''in bugün bankacılıkla ilgili yazısı dikkat çekti.

Uğur Gürses, bankacılık sektörünün net kârının mayıs sonu itibarıyla 132,1 milyar TL''ye yükselmesine ilişkin olarak, "Faizleri enflasyonun yaklaşık 60 puan altında tutunca kim kazançlı çıkmış böyle?" sorusunu yöneltti ve "Faizleri enflasyonun 60 puan altında tutunca bankaların kârı 50-60 milyardan 200 milyara vurdu; "faiz lobisi" edebiyatına meraklılar iyi bakmalı" notunu düştü.

Uğur Gürses''in paylaşımını RT''leyen Gazeteci Fatih Portakal''ın konuyla ilgili

"Bunu da anlamak istemeyen yine çok olacak. Ama olsun velevki 1 kişinin bile sorgulamasını sağlarsam ne mutlu bana! Not: en azından okuyup da yorum yapınız" paylaşımı dikkat çekti.

İşte Portakal''ın beğeni yağan paylaşımı;

İlgili Haberler