Gümrükte el konulan araçlar için kritik uyarı

Gümrükte el konulan araçlar için kritik uyarı
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, gümrüklerde el konulan araçlara yönelik düzenleme konusunda uyarılarda bulunarak, "Başvuru süresi 31 Aralık'ta bitiyor. Söz konusu araç sahipleri bu aftan yararlanmak için elini çabuk tutmalı." dedi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, gümrüklerde el konulan araçlara yönelik yapılan düzenleme kapsamında 4 ayda 719 aracın sahibine teslim edildiğini açıkladı.

Erkoç, gümrüklerde el konulan 42 bin civarındaki kara taşıtına yönelik düzenleme kapsamında araç sahiplerinin mevcut özel tüketim vergisinin (ÖTV) yüzde 25'ini ödeyerek araçlarını teslim almalarına imkan sağlandığını belirtti.

Söz konusu düzenlemenin af niteliği taşıdığını anlatan Erkoç, "Gümrüklerde el konulan araçlar için yapılan düzenleme kapsamında başvuru süresi 31 Aralık'ta bitiyor. Söz konusu araç sahipleri bu aftan yararlanmak için elini çabuk tutmalı. Bu haktan yararlanmayan kişilere ait araçlar Ticaret Bakanlığının ilgili mevzuatı çerçevesinde tasfiye edilecek." diye konuştu.

Erkoç, yurt dışından getirilen araçlarla ilgili 10 yıldır devam eden davalar olduğunu hatırlatarak, bu düzenlemenin çıkarılması ve mağduriyetlerin giderilmesi için çok çalıştıklarını ve bu araçların sektöre kazandırılması gerektiğini söyledi.

Başvuruların beklenilenden düşük kaldığına işaret eden Erkoç, "Gümrüklerde el konulan araçlarla ilgili yapılan düzenlemenin ardından 4 ay içinde 2 bin 721 kişi başvuruda bulundu ve 719 araç sahibine teslim edildi." bilgisini paylaştı.