Kemik yalamayanlar

Kemik yalamayanlar

Hep sarayın dalkavukları üzerine yazıyoruz. Oysa, kariyerini kemik yalayıcılığına tahvil etmeyen sayısız değeri var bu ülkenin; şarkıcısı var, türkücüsü var, bestecisi var, şairi var, yazarı var, tiyatrocusu var, yönetmeni var, sinemacısı var…

Onların bir kısmı, CHP İstanbul İl Başkanlığı Kültür ve Sanat Komisyonu aracılığıyla, ortak bir çağrıda bulundular;

"Tüm adaletsizliklere ve eşitsizliklere karşı; özgürlüğü, adaleti, aydınlık geleceği savunmak ve umudu örgütlemek için" herkesi, Kemal Kılıçdaroğlu''nun bugün Maltepe''de yapacağı mitinge çağırdılar.

*

Çok kıymetli…

Çünkü sadece Cahit Berkay gibi, Nejat Yavaşoğulları gibi, Belkıs Akkale gibi, Müjdat Gezen gibi ununu elemiş, eleğini asmış varsayılabilecek, fikri de zikri de bir ve zaten bilinen isimler değil; pekala "gelecek" kaygısına düşebilecek genç isimler de destek verdi.

Katıldıkları festival iptal edilir mi diye çekinebilirlerdi;

Çekinmediler.

Tiyatroları mühürlenir mi diye korkabilirlerdi;

Korkmadılar.

Dizileri yayından kaldırılır, filmleri salon ambargosuna uğrar mı hesabı yapabilirlerdi;

Yapmadılar.

*

Alkışlar…

Tek yolun biat olmadığını; böyle de bir yaşamak ihtimalinin var olduğunu gösterdikleri için; mahallelerine…

///////////

 

ABD ÖNGÖRÜLEBİLİRLİĞİ

ABD Öngörülebilirliği, çok pardon Büyükelçiliği, CHP''nin bugün Maltepe''de düzenleyeceği mitingde yaşanabileceklerin "öngörülemez" olduğu gerekçesiyle bir güvenlik uyarısı yayınladı.

Hiç sıkmasınlar tatlı canlarını;

Bizim için gayet "öngörülebilir" bu tür kitlesel organizasyonlardaki "provokasyonları".

//////////////////////

 

"KONYA''DA BİLE…" UYULMASI GEREKEN YASA

Aynı zamanda İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı da olan, Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı şöyle demiş:

- Konya''da bile göbeği, göğüslerinin yarısı, omuzları, bacak uyluğunun %80''i açık tipler türedi. Bu teşhir, ''beden görseli satma'' değil mi? Beden satmaya giden yol, fa..şelik yolu değil mi? Cariye mi bunlar!

*

Türk Ceza Kanunu''nun 216. Maddesi de şöyle diyor:

- (1)Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır…

///////////////////////////

 

SORU-YORUM

+++++++++

Dekolte giyen kadınları fahişelik yolunda varsayan Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı, tıp fakültesinden mezun olurken "hekimlik andı" içmiş midir acaba?

Hani, "Görevimle hastam arasına; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeyeceğim" diyor ya o bakımdan merak ettim, yemin törenine hiç katılmamış yahut arkadaşları okurken o sadece dudaklarını oynatmış olabilir mi?

////////////////////

 

DENENMİŞ…

"Denenmiş iktidardan, denenmiş muhalefetten hayır gelmez."

İmza:

Denenmiş Cumhurbaşkanı adayı

/////////////////////////////

 

BEN

- BENİM kararıMla kurmuştuk…

- BEN öyle uygun görmüştüM…

- GördüğüM ortamda…

- BEN kaldırdıM…

Bir bilmecem var çocuklar;

Toplumsal tepkiyi ciddiye almadığı için toplumsal tepkinin hedefi haline gelen birinin "toplumun talebi" gerekçe gösterilerek görevden alındığının duyurulması sırasında en çok kullanılan öznenin "BEN" olması nasıl bir kaş yapayım derken göz çıkarma şeklidir?

 

Yazarın Diğer Yazıları