Opera Festivali başlıyor

Opera Festivali başlıyor
Sanatseverlerin her yıl ilgiyle beklediği "13. Uluslararası İstanbul Opera Festivali" 16 Temmuz Cumartesi akşamı Haliç Kongre Merkezi Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenecek "7 Tenor" konseri ile başlayacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan, Atatürk Kültür Merkezi-Türk Telekom Opera Salonu fuayesinde gerçekleştirdiği basın toplantısı ile festival hakkında bilgiler verdi.

13. Uluslararası İstanbul Opera Festivali''nde Ankara, İstanbul ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin sahneleyeceği dört büyük opera eseri ve bir konser yer alıyor. Festival kapsamında yer alan bütün eserler saat 21.00''de sahnelenecek.

İstanbul''un 2010 Dünya Kültür Başkenti seçilmesi sonucu projelendirilen ve o yıldan bu yana sanatseverlerin beğenisine sunulan 13. Uluslararası İstanbul Opera Festivali''nin açılışı 16 Temmuz Cumartesi akşamı Haliç Kongre Merkezi Açık Hava Sahnesi''nde düzenlenecek "7 Tenor" konseri ile yapılacak.

Konserde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı yedi tenor aynı anda sahnede olacak. Verdi, Puccini, Lehar, Amirov, Bizet gibi dünyaca ünlü bestecilerin sevilen ünlü opera eserlerinden aryaların yanı sıra şarkıların, türkülerin ve napolitenlerin de yer alacağı konserin Orkestra Şefi Zdravko Lazarov.

Ankara Devlet Opera ve Balesi''nin sahneleyeceği "TOSCA" operası 20 Temmuz Çarşamba akşamı sanatseverlerle buluşacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi "IV. Murat" operası ile Osmanlı tarihinin fetihler dönemini, sarayın gizemli yaşamını ve henüz on bir yaşındayken Osmanlı Padişahı olan IV. Murat''ın yaşam öyküsünü sahneye taşıyacak. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü''nün önemli prodüksiyonlarından olan IV. Murat Operası 23 Temmuz Cumartesi akşamı izleyici ile buluşacak.

13. Uluslararaı İstanbul Opera Festivali''nde 27 Temmuz Çarşamba akşamı "Carmen" rüzgarı esecek.

Bir festival geleneği olarak düzenlendiği ilk günden bu yana sahnelenen Wolfgang Amadeus Mozart''ın "Saraydan Kız Kaçırma" operası 13. Uluslararası İstanbul Opera Festivali''nin kapanış eseri olacak. "Saraydan Kız Kaçırma" operası AKM Tiyatro Sahnesi''nde 30 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21.00''de sanatseverlerle buluşacak.