SDG’den Türkiye’ye skandal tehdit!

SDG’den Türkiye’ye skandal tehdit!
Terör örgütü YPG’nin öncülüğünde kurulan SDG'den Türkiye’ye yönelik skandal bir açıklama geldi. SDG sözcüsü Mustafa Bali, Türkiye’ye yönelik topyekün savaşa girişebileceklerini söyledi.

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG’nin öncülüğünde kurulan Suriye Demokratik Güçleri’nden Türkiye’ye skandal bir tehdit geldi. SG Sözcüsü terörist Mustafa Bali, "Suriye'nin kuzeydoğusundaki bölgelerini korumak için her türlü tahrik amaçlı saldırıyı topyekün bir savaşa dönüştürmekte tereddüt etmeyeceklerini" söyledi.

SDG'nin Türkiye’ye yönelik skandal açıklamalarının yanında, ABD’nin DSG’ye yönelik desteği ise sürüyor. ABD’nin bir hafta içinde YPG’ye 300 tırlık sevkiyat yaptığı ortaya çıkarken, ABD’li yetkililer, 40 bin teröristi eğitmeyi amaçladıklarını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ABD’nin terör örgütü SDG'ye desteği ile ilgili Kızılcahamam kampının açılışında şunları söylemişti:

“Ülkemizi terör örgütünden uzak tutmak için sürekli yüzümüze gülenlere diyoruz ki artık söz bitti. Bir taraftan Irak tarafından 30 bin civarında TIR'ı Suriye'ye sokacaksınız, silah, mühimmat yüklü bunları terör örgütüne teslim edeceksiniz sonra stratejik ortağız diyeceksiniz. Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık. gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma ihtimali belki bugün belki yarın denecek kadar yakın. Hem karadan hem de havadan bu harekatı yöneteceğiz.”