Türkiye ile ABD arasındaki F-35 toplantısından ne çıktı? MSB açıkladı

Türkiye ile ABD arasındaki F-35 toplantısından ne çıktı? MSB açıkladı
Türkiye ve ABD Savunma Bakanlıkları arasında, F-35 konusundaki ihtilafın giderilmesi ve mali hususların görüşülmesi için Ankara'da toplantı yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ve ABD Savunma Bakanlıkları arasında, F-35 konusundaki ihtilafın giderilmesi ve mali hususların görüşülmesi maksadıyla Ankara''da bir toplantı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında toplantı sonucunda müzakerelere devam edilmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

PENTEGON''DAN AÇIKLAMA: WASHİNGTON''DA YENİDEN BİR ARAYA GELİNECEK

Pentagon sözcüsü Yarbay Anton Semelroth heyetin temaslarına ilişkin yazılı bir açıklama paylaştı.

Açıklamada ABD heyetine, Avrupa ve NATO politikasından sorumlu Direktör Andrew Winternitz ve Savunma Bakanlığı Alım ve İdame Müsteşarlığı’na bağlı Planlama, Program ve Analiz Direktörü Melissa Benkert’in başkanlık ettiği belirtildi.

Türk heyetinin de Milli Savunma Bakanlığı’ndan temsilcilerden oluştuğu kaydedildi.

"ABD-Türkiye F-35 İhtilaf Çözümü" başlığını taşıyan yazılı açıklamada ABD heyetinin temaslarının amacı, ‘’Türkiye’nin F-35 programından çıkarılmasından kaynaklanan konuları ele almak amacıyla ’ihtilaf çözümü görüşmeleri’’ ifadeleriyle aktarıldı.

Türkiye''nin F-35 programından çıkarılmasına son şeklinin 23 Eylül''de verildiğinin belirtildiği açıklamada, ‘’Görüşme ABD hükümetinin Türkiye’nin F-35 programında daha önceki rolünü saygılı bir biçimde sonuçlandırmak konusundaki taahhüdünü gösteriyor’’ ifadeleri kullanıldı.

Görüşmelerin verimli geçtiği ve tarafların önümüzdeki aylarda yeniden Washington’da bir araya gelmeyi planladığı belirtildi.

İlgili Haberler