Muhsin Yazıcıoğlu duruşmasında neler oldu?

Muhsin Yazıcıoğlu duruşmasında neler oldu?
Kahramanmaraş’ta devam eden Muhsin Yazıcıoğlu davasının son duruşmasında yaşananlar gündeme oturdu. Peki duruşma salonunda neler yaşandı. İşte tüm detaylar…

Yeniçağ / Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta devam eden Merhum Muhsin Yazıcıoğlu davasında yaşananlar bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesi, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye yönelik çok sert tepki gösterdi. Destici ise bugün yaptığı açıklamada “BBP Genel Başkanına yumruk atan alnının ortasına kurşunu yer” açıklaması yaptı.

Peki duruşma salonunda olaylar neden ve nasıl başlamıştı.

İşte Yeniçağ’a ulaşan bilgilere göre duruşma salonundaki gerginliği sebepleri…

DURUŞMA SALONUNDA NELER YAŞANDI

Gerilim ilk olarak mahkeme başlamadan önce başladı. Merhum Yazıcıoğlu’nun ailesi başta olmak üzere birçok kişi duruşmanın küçük bir salonda yapılmasına itiraz etmişler, görevlilere durumu bildirdiler.

“SALONA DESTİCİ’NİN İSMİNİ VERDİĞİ 20 KİŞİ ALINACAK”

Duruşma saati gelmesine salon önünde biriken insanlara “Mustafa Destici gelmedi. O gelince duruşma başlayacak, salona Destici’nin ismini verdiği, 20 kişi alınacak” bilgisi üzerine, Yazıcıoğlu’na en yakın isimlerden biri olan İlker Kayalıoğlu sert tepki gösterdi. Kayalıoğlu, “Bu terbiyesizliktir, saygısızlıktır. Anadolu’nun dört bir yanından, Avrupa’dan gelen dava arkadaşlarımız var. Hepimiz salona gireceğiz. Kimse engelleyemez. Bizler buraya, Şehit liderimiz Muhsin Başkan için geldik. Bu davayı takip etmemizi kimse engelleyemez, güçleri de yetmez.” ifadelerini kullanıyor.

DESTİCİ GÜVENLİK KORDONUYLA SALONA GİRİYOR

Duruşmanın başlayacağı haberi üzerine kalabalık, salon kapısına yöneliyor. Burada görevliler ile sert tartışmalar devam ederken Destici’nin korumalarıyla, polis kordonu altında salon önünde toplanan kalabalığı aşarak salona girmek istemesiyle olaylar başlıyor. Başta Yazıcıoğlu ailesi olmak üzere birçok kişi yaşananlara tepki gösteriyor.

“Muhsin Başkan, Destici istifa” sloganlarının atılması ve gerginliğin artması üzerine, Destici farklı bir noktadan duruşma salonuna alınıyor.

YAZICIOĞLU AİLESİNİN TEPKİSİ BAŞLIYOR

Bu sırada Merhum Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Oğlu Furkan Yazıcıoğlu, Ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu’nun videolara da yansıyan tepkileri başlıyor.

Tüm bunlar yaşanırken Alperen Ocaklarına mensup bir grup, salonun kapısına yüklenerek içeri giriyor. Bu sırada Destici’nin etrafına koruma duvarı örülüyor.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun 70 yaşındaki ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ceketini çıkartarak Mustafa Destici’nin üzerine yürüyor ve araya polisler giriyor. Bu sırada Destici’nin korumalarından birinin Yusuf Yazıcıoğlu’na vurmaya kalktığı belirtiliyor.

BBP GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN DESTİCİ’YE TEPKİ

Duruşma salonunda BBP’nin önemli isimlerinden Remzi Çayır Destici’ye “boş konuşuyorsun boş. Yalan söylemeye devam ediyorsun “ diyerek tepki gösteriyor.

DAVANIN ERTELENMESİNE TEPKİ

Salonda ve dışarıda devam eden gerilimler araya girenler tarafından yatıştırılıyor ve dava yine erteleniyor.

Davanın ertelenmesi üzerine yazar Hakkı Öznur ayağa kalkarak, mahkeme heyetine, “Bu dava sürekli ertelemelerle uzatılıyor, erken seçimler var denilerek dava uzatılamaz. Bizi seçimler, meçimler ilgilendirmiyor. Bizi şehit liderimiz Muhsin Başkan’ın davası ilgindiriyor. Bu dava örtbas edilemez, karatılamaz, kapatılamaz Muhsin Yazıcıoğlu Kırmızı Çizgimizdir” ifadelerini kullanıyor.

Duruşma biter bitmez. Mustafa Destici çevik kuvvet polislerinin oluşturduğu koruma koridoruyla mahkemeden ayrılıyor.
 

İlgili Haberler