Mumbar dolması nasıl yapılır. Malzemeleri nelerdir

Mumbar dolması nasıl yapılır. Malzemeleri nelerdir
Mumbar dolması Türkiye'nin birçok yerinde, özellikle de güney illerinde çok sık karşımıza çıkan bir yemek. Koyunun kalın bağırsağından elde edilen mumbarın pirinçli ya da bulgurlu bir harçla doldurulmasıyla elde edilen mumbar dolmasını bir kez tadan bir daha vazgeçemiyor. İşte mumbarın malzemeleri ve yapılış aşamaları...

Masterchef'te bugün yarışmacılardan Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerine ait yemeklerden olan mumbar yapılması istendi. Akşam yemeklerinde tercih edilen mumbar tarifi ve malzemeleriyle merak ediliyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu mutfağıyla özdeşleşen yapılışı ve malzemeleriyle kolay olan Masterchef mumbar nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...

MUMBAR İÇİN GEREKEN MALZEMELER

500 gram kıyma
Yarım akciğer
1 koyun mumbarı
4 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı reyhan
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz

MUMBAR TARİFİ, NASIL YAPILIR?

Yıkadığınız bulgurları sıcak suyla ıslatın. Ciğer ve soğanı ince ince kıyın. İçine kıyma, bulgur, salça, reyhan, baharatlar ve tuz eklenerek dolma içi hazırlayın. Hazırladığınız harcı mumbara gevşekçe doldurun. Mumbarın içinin dökülmemesi için iki ucu da iple bağlayın ve kaynayan suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Mumbar pişince suyun içinden alın ve arzu ederseniz sarımsak da dökerek sıcak olarak servis edin.

Mumbar tereyağında kızartılarak da servis edilebilir.