Murat Muratoğlu “Saraydaki araçların vergileriyle küçük bir ülke doyar”

Murat Muratoğlu “Saraydaki araçların vergileriyle küçük bir ülke doyar”
Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, “Tanesi 1.5 milyon dolar olan bu araçlardan Merkel'de yok! 'Biz yapıyoruz, Türkler biniyor' diye tabii ki kıskanırlar!” dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Saray’a alınan Mercedes marka yeni makam araçlarına tepki gösterdi. Söz konusu araçların Almanya Başbakanı Angela Merkel’de bile olmadığına dikkat çeken Muratoğlu, Cumhurbaşkanlığı’nda bulunan yüzlerce makam aracının sadece motorlu taşıtlar vergisiyle küçük bir ülkenin doyacağını söyledi.

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu’nun “İtibarımızı 4 yeni Mercedes kurtardı!” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Vergilerin azalması, milletin rahatlaması için devletin küçülmesi, harcamaların azalması gerekiyor. Bunlar olmazsa yeni vergiler kaçınılmaz olarak gelecek… Gelen her vergi toplumun keyfini kaçıracak, refahını azaltacak.

Eğer toplanan vergi artmazsa ülkeyi yönetenlerin rahatı ve keyfi kaçacak! Gönlünce para harcayamayacak. Yandaşlar yeteri kadar ihale alamayacak.

Ülke bütçesi borca gömülmüş olunca, gözüme batıyor her harcama… Haliyle endişeleniyorum. Bu ülkenin de bir itibarı var sonuçta!

Ya bütçeyi yedik bitirdik, ülke borç içinde yüzüyor diye lüks harcamalarımızı kesersek? İtibardan tasarruf edersek? Uluslararası arena da çok zor duruma düşersek? Boşuna endişelenmişim, harcamalar tam gaz devam ediyor.

Neyse ki ülkemizin saygınlığını düşünenler var. Cumhurbaşkanlığı'nın talebi üzerine Almanya'dan Ankara'ya dört adet yeni Mercedes S 600 Maybach ultra güvenlikli araç gönderildiğini öğrenince rahatladım.

Almaya bizi kıskanıyor dedikleri de tam olarak bu! Tanesi 1.5 milyon dolar olan bu araçlardan Merkel'de yok! “Biz yapıyoruz, Türkler biniyor” diye tabii ki kıskanırlar!

Saray yapımından tutun da araç alımına kadar hiçbir şeyde tasarruf edilmiyor. Hatta araçlarla bildiğin kervan düzülüyor. Sayısı 300 mü, 350 mi? O kadar araçla başka ne yapılır ki? Sadece motorlu taşıtlar vergisi ile küçük bir ülke doyar!

Yeni dört araç geliyorsa eskileri de çekilişle halka dağıtsa… Olmaz mı? Sonuçta kendine almıyor. Hepsi milletin aracı…

Halbuki 50 milyon dolar ülke bütçesine yük olacak diye Tank Palet Fabrikası'nı, Katar ordusuna ikram etmemiş miydik biz?

Bütçeye dönersek… Daha fazla para bulabilmek için Borçlanma Genel Müdürlüğü kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti adına uluslararası sermaye piyasalarından borç almak, garanti vermek gibi işlemleri yürütecek. Aynı zamanda yurtiçinden borç arayacak!

Meclis'e, vatandaşa bir şey açıklanmayacak. Sanki harcarken soruluyordu da, borçlanırken haber verilecek? “İsteseniz de istemeseniz de bu olacak” diyorlar. Olacak!
Neydi; Biz bu millete efendi değil hizmetkâr olmaya geldik! Efendinin durumu belli… Keşke hizmetkârlığı da biraz millet deneseydi…”