Muş'ta karla mücadele devam ediyor

Muş'ta karla mücadele devam ediyor
​Muş’ta, etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 134 köy yolundan 39’u ulaşıma açıldı. İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı, tipi ve fırtınanın etkisini sürdürdüğü 95 köy yolunda güçlükle ilerleyebiliyor.

Muş''ta yaşanan bahar havasının ardından kar yağışının etkili olduğu Muş’ta, hayat adeta durma noktasında geldi. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken kar yağışı ile beraber kent merkezini beyaza kaplanırken, 134 köy yolu ise ulaşıma kapattı. Köylerin ulaşıma açmak için çalışma başlatan İl Özel İdaresi ekipleri, 134 köy yolundan 39’unda ulaşımı sağladı. Kar yağışı, tipi ve fırtınanın etkisini sürdürdüğü bölgelerde zorlanan ekipler, geriye kalan 95 köy yolunda karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

MAHSUR KALANLARIN İMDADINA YETİŞİLDİ

Şehir merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve tipi ile fırtınanın aralıksız devam ettiği yaklaşık 10 köyün bağlı olduğu Bostanket Grup Köy Yolunda karla mücadele çalışmasını sürdüren ekipler, araçlarıyla mahsur kalan vatandaşlara da devam etti. Tipi ve fırtınanın yol açma çalışmalarını zorlaştırdığı bölgede ekipler, güçlükle ilerleyebildi.

Tipi ve fırtınanın etkili olduğu köy yolunda minibüsü ile yolda mahsur kalan Mahfuz Tanrıkulu, “Allah razı olsun İl Özel İdaresi ekipleri geldi, bizleri kurtardı. Çok teşekkür ediyorum. Köye yolcuları bıraktıktan sonra Muş merkeze geri dönüş yapacaktım. Tipi ve fırtına nedeniyle burada mahsur kaldım. Burada 1 metreden fazla kar var” diye konuştu.

Muş’ta bahar havası yaşanırken kar yağışının tekrar etkisini göstermesiyle birçok köy yoluna ulaşım sağlanamadığını anlatan İl Özel İdaresi Ekip Şefi Muhammed Yentür ise, “İl Özel İdaresi ekipleri olarak köy yollarında çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler