Mustafa Canlı: Gümüşhane’nin adamıyız

Mustafa Canlı: Gümüşhane’nin adamıyız
İYİ Parti Gümüşhane Belediye başkanı Adayı Mustafa Canlı “Allah şahit olsun ki biz kimsenin adamı değiliz. Biz bu toplumun adamıyız, bu şehrin, teşkilatımızın adamıyız” dedi.

Gümüşhane’de 3 dönem belediye başkanlığı görevi yapan, 25. Dönem Milletvekili Mustafa Canlı, eşi Müzeyyen Canlı, İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş ve parti yöneticileriyle basın toplantısı düzenledi. Nüfusu az olan kentlerde seçim atmosferi yaşamanın daha zor olduğunu söyleyen Canlı, "Toplumsal olarak bu süreci çok iyi idare etmek zorundayız. Hiçbir vatandaşımızı zorda bırakacak, onu zor karar almaya yöneltecek bir davranış içinde olmamalıyız. İnsanların gönlüne girmek, onun gönlünü kazanmak gerek" dedi.

MHP'den İYİ Parti'ye geçmesiyle ilgili eleştirileri saygıyla karşıladığını belirten Mustafa Canlı, 31 Mart'ta yerel seçim süreci olduğunu, geçmişte olduğu gibi yerel seçimin önceliklerini öne almak istediklerini ifade etti. Canlı, yerel seçimle belediye başkanları değişince Türkiye'nin kaderi değişecekmiş gibi bir algı oluşturulduğunu ancak kendisinin bu seçimi "beka sorunu" olarak görmediğini kaydetti. Canlı, "Asla böyle bir şey yok. Yerel seçimleri iktidarın kendini sorgulaması, ona düşünme payı vermesi açısından önemsiyoruz" dedi. Her seçimin kendine has kuralları olduğuna değinen Canlı, şöyle devam etti: "Önceki seçimde iktidar partisi belediyesi ifadesi çok kullanılıyordu. Öyle olursa sorunlar biter, para gelir deniliyordu. Ama bu seçimde böyle bir şey gündeme gelmiyor. Çünkü bu toplum iktidar partisi belediyesini de gördü. Bu toplumun gülen yüze ihtiyacı var. Toplumu bütünleştiren, sorunlarını halkla konuşarak egosu yüksek olmadan çözen bir yönetim anlayışına ihtiyaç var. Geçmiş dönemlerdeki hataları değerlendirip önümüzdeki süreçte daha iyi bir belediyecilik anlayışını ortaya koymak için yola çıktık."

Belediyeciliğin hem ulvi hem zor bir görev olduğunu belirten Mustafa Canlı, toplumda dolaşan spekülasyonlara tepki gösterdi. Canlı, "Allah şahit olsun ki biz kimsenin adamı değiliz. Biz bu toplumun adamıyız, bu şehrin, teşkilatımızın adamıyız. Ben karar verdiysem teşkilatımın adına, bu şehirde bize ihtiyaç duyanların adına verdim. İpe sapa gelmez, sen aday olursan şuna yarar, buna yarar şeklinde aslı astarı olmayan dedikodular dolanıyor. Bu seviyenin düşmesinin bir işareti" dedi.

Gümüşhane'de sorunlar bulunduğunu ve kaynak sıkıntısı yaşandığını söyleyen Canlı, israfın önlenmesi gerektiğini ve belirlenen önceliklere göre hareket etmek zorunda bulunduklarını ifade etti. Şehri tecrübeleriyle ve ekibiyle yöneteceğini belirten Canlı, "Toplumun tüm katmanlarına kucak açacağız. Bize oy versin oy vermesin herkes o makamdan içeriye giren bir kimseye 'kardeşim sen bana oy vermedin, senin işini görmeyeceğim' demeyi Allah bize nasip etmesin. Onun işini görmek bizim boynumuzun borcu olsun" diye konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş ise "Bugün Türkiye ekonomik olarak çok sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntılar içerisinde bir yerel seçim yapılacak. Bu seçimde vatandaşlarımızın adaletli ve hür iradesini kullanarak oylarını kullanması temennimizdir. Birbirini kırmadan, ağır laf etmeden seçim sürecinin tamamlanmasını istiyoruz. Bu konuda bizler İYİ Parti olarak bu hassasiyeti göstereceğiz" dedi.