FETÖ'nün kumpas kurduğu Albayı tutuklatan konuşma. Madımak ve Başbağlar'ın katillerini işaret etmişti, hapse atıldı

FETÖ'nün kumpas kurduğu Albayı tutuklatan konuşma. Madımak ve Başbağlar'ın katillerini işaret etmişti, hapse atıldı
Kurmay Albay Mustafa Önsel'in 2008 yılında Tokat İl Jandarma Komutanı olduğu dönemde bir Alevi köyünde Sivas ve Başbağlar katliamıyla ilgili yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu. Mustafa Önsel bu konuşmasında emperyalizmin Türkiye üzerine planlarından bahsederek vatandaşları uyarıyor.

PKK terör örgütünün Erzincan''ın Başbağlar Köyü''ünde 33 vatandaşı katletmesinin üzerinden 29 yıl geçti. Türkiye''yi mezhep kavgasına çekmek isteyen karanlık odakların tasarladığı bu saldırı Sivas Madımak Katliamı''ndan 3 gün sonra gerçekleşti. Toplumun sağduyu sayesinde kirli planlar tutmadı. 
Sivas Madımak ve Başbağlar katliamlarından 18 yıl sonra Tokat merkeze bağlı Alevi- Bektaşi köyü Günçalı''da her yıl yapılan Çal Baba Şenliği''nde dönemin il jandarma komutanı bir konuşma yaptı. O komutan daha sonra FETÖ''cülerin Balyoz kumpasında hedef alınan Kurmay Albay Mustafa Önsel''di. Mustafa Önsel burada yaptığı konuşmasında emperyalizmin Türkiye''ye yönelik planlarına karşı vatandaşı uyarırken, Sivas''ta yakılan insanların da Başbağlar''da katledilen insanların da bu ülkenin insanları olduğunu söyledi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Mustafa Önsel, bu köyle bağlantısı hiç kesmedi.
Mustafa Önsel FETÖ kumpasıyla tutuklandıktan sonra Günçalı köylüleri komutanlarına destek verdi. Köyün muhtarı Tahsin Bakır her ortamda Mustafa Önsel''in yanında olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler