Naci Görür’den Japonya’daki depremin ardından flaş uyarı

Naci Görür’den Japonya’daki depremin ardından flaş uyarı
Japonya’da meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Depremin büyüklüğünün Gölcük depremi ile eş olduğunu belirten Görür, “Merkezi ve yerel yönetimlerden yaşam hakkınızı talep ediniz." ifadelerini kullandı.

Japonya''nın Miyagi ve Fukuşima eyaletinde 7,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Başbakan Kişida Fumio, kıyı eyaletleri için verilen tsunami uyarısına dikkati çekerek halka gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Ancak Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, "tsunami" tehdidi olmadığını açıkladı.

Bölge genelinde elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi, Başbakanlıkta acil durum merkezi kuruldu.

Yetkililer, deprem sonrası yumuşayan toprak nedeniyle bina yıkılmaları ve heyelanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Benzer büyüklükte bir sarsıntının hafta içerisinde meydana gelebileceği belirtildi.

PROF. DR. GÖRÜR, DEPREMİ DEĞERLENDİRDİ

Japonya’da meydana gelen depremin ardından Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür, şu ifadeleri kullandı;

“DEPREM BÜYÜKLÜĞÜ BİZİM GÖLCÜK DEPREMİNE EŞ”

“Arkadaşlar, dün Japonya’nın Fukuşima kentinde olan 7,4’lük depremin ilk görüntüsünü göndermiştim. Deprem büyüklüğü bizim Gölcük depremine eş. Bizde en az 20 bin kişi, Fukuşima’da ise 4 kişi öldü. Elbette ayrıntıda çok farklılıklar söylenebilir ama bu durum bizim 22 seneden beri.

“YAŞAM HAKKINIZI TALEP EDİNİZ”

Haykırmamızın, gelmek istediğimiz noktanın özeti: EĞER SİZ KENTLERİNİZİ DEPREM DİRENÇLİ HALE GETİRİRSENİZ TOPLUM ÜZERİNDEN BU AFET KORKUSUNU ATARSINIZ. Bu başarılabilir. Merkezi ve yerel yönetimlerden yaşam hakkınızı talep ediniz. Uzak dururlarsa siz de onlara soğuk durunuz. "

 

İlgili Haberler