Nagehan Alçı'dan Saray'ı çok kızdıracak kriz yazısı. Korkunç bir döneme girdik

Nagehan Alçı'dan Saray'ı çok kızdıracak kriz yazısı. Korkunç bir döneme girdik
Habertürk Gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Saray'ı ve AKP'yi kızdıracak bir yazı ele aldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''nun evinin elektriğinin kesilmesini Habertürk Gazetesi yazarı Nagehan Alçı köşesinde ele aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun faturasını ödememesin eylemini yakın süreçten takip ettiğini belirten Alçı, "Söylediği kimi sözleri çok popülist buldum, hele bazı söylemleri Hugo Chavez ve Maduro gibiydi" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaların ardından, "Şu an CHP de iktidarda olsa elektrik fiyatlarını düşüremez. Ama bu boş popülizme rağmen elektrik protestosunun özellikle son gelişmelerle büyük gelir kaybı yaşayan orta sınıf kitleler üzerinde etkili olduğunu da söylemek durumundayım" diyerek şu cümleleri kullandı:

"Hazine KKM ödemelerine yüklü paralar ayırırken emeklilere bayram ikramiyesini geçen seneki tarifeden ödemeye kalktıkça Kemal Bey’in bu tür eylemlerinin etkisi daha da geniş kitlelere yayılabilir.

"JET HIZIYLA YÜKSELEN CİDDİ BİR FİNANS VE ENFLASYON KRİZİ VAR"

Türkiye’de eylülden itibaren adım adım sonra jet hızıyla yükselen ciddi bir finans ve enflasyon krizi var. Faizlerin aniden indirilip döviz fiyatlarının patlaması ve ardından yüksek döviz fiyatlarının tüm mallara ve hizmetlere yansımasıyla korkunç bir enflasyon döngüsüne girdik.

"HÜKÜMET, ENFLASYON CANAVARININ HORTLADIĞI BİR SÜRECİ BİZZAT KENDİSİ BELA ETTİ"

Hükümet kendi kendine -yok yere- bir finansal kriz yarattı. Enflasyon canavarının hortladığı bir süreci hükümet kendi başına bizzat kendisi bela etti. Ekonomik üretimin azalışı ve iç talebin çöküşü anlamında kriz yok hatta o konuda canlılık devam ediyor ama çok büyük bir parasal kriz, enflasyon bunalımı var.

"YA MÜLKSÜZLER?"

Mülk sahibi sınıflar yani dövizlere, altınlara ve gayrimenkullere sahip olanlar yani üst ve üst-orta sınıf bu enflasyondan epey istifade etti ama ya mülksüzler?"

İlgili Haberler