Ay'da astronotların ilk amacı belli oldu

Ay'da astronotların ilk amacı belli oldu
Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzun süre sonra yeniden Ay’a insanlı uçuşu yapmayı hedeflerken ilk amacını açıkladı. Astronotlar Ay'dan bol miktarda buz toplamak istediklerini belirtti.

NASA, Artemis ile birlikte 2025 yılında Ay’a astronot göndermeyi hedeflediğini açıklamıştı. Seyahati bütün ayrıntılarıyla planlayan NASA Ay’da gidilecek konumları belirledi. 13 bölgeyi işaretlediğini açıklayan NASA, bölgeler hakkında bazı kritik bilgiler verdi.

İşaretlenen bölgeler, Ay’ın güney kutbuna denk gelirken, bu bölgelerde su, buz ve karanlık kraterlerde bulunan önemli kaynaklar olduğu ifade edildi. 

İŞTE O BÖLGELER

Artemis görevinin ilk adımını Mayıs ayında başlatmak isteyen NASA, ilk adımlarını Mayıs ayında atmaya başladı. İlk etapta projeyi 2028’e kadar başlatmayı hedefleyen NASA, dönemin başkanı Donald Trump’ın baskılarıyla hedefini 4 yıl daha erkene çekerek 2024’te Ay’a ilk insan inişini gerçekleştirecekti. Ancak bu erken fırlatma, birçok engele takılmıştı. Her şeye rağmen projenin 2025’te gerçekleşmesi bekleniyor.

İlgili Haberler