Nazar Nur Kaya'nın ölüm sebebi belli oldu! Nazar Nur...

Nazar Nur Kaya'nın ölüm sebebi belli oldu! Nazar Nur...
Ölümüyle Türkiye'yi adeta yasa boğan Nazar Nur Kaya neden öldü, ölüm sebebi gişbi soruları netleşti. İl Sağlık Müdürlüğü Nazar Kaya ile ilgili son dakika açıklamayı dün akşam yaptı. İşte detaylar...

Nazar Nur Kaya'nın ölüm sebebi belli oldu

O Ses Çocuklar yarışmasında yarışarak hafızalara kazınan Nazar Nur Kaya neden öldü, ölüm sebebiyle ilgili son dakika önemli bir açıklama geldi. 15 yaşındaki Nazar Nur Kaya'nın mide bulantısı şikayetiyle gittiği hastanede hayatını kaybetti. Küçük kızın ablası Nazar'ın ihmal sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti. Ablası Hatice Kaya, Küçük kızın ani ve açıklanamayan ölümü için ailesi hastaneyi suçladı. Doktor veya hemşirelerin hatası olduğunu iddia eden abla Hatice Kaya, "Kardeşimi mide bulantısı ve kusma şikayeti ile hastaneye götürdük. Hastalığını teşhis edemedikleri için yatırıldı. 15 gün sonra Lupus Hastalığı dendi. Kardeşime takılan kateter takıldığı bölgeyi parçaladı. Sonra bütün vücudu ödem yaptı. Bu sabah da (dün) öldüğünü söylediler. Kardeşimin ölümcül bir hastalığı yoktu. Tamamen hastanenin hatası" dedi. Nazar Nur Kaya, 12 kardeşlerden en küçüğü olduğu biliniyor. Nazar Nur'un abisi de O Ses Türkiye yarışmasında yarıştığı biliniyor. 

NAZAR NUR KAYA NEDEN ÖLDÜ, ÖLÜM SEBEBİ NE

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Nazar Nur Kaya'nın ölüm sebebi, 

30.10.2018 tarihinde medyada yer alan 'O Ses Çocuklar Yarışmacısı Hayatını Kaybetti' başlıklı haberler ile ilgili iddialara yönelik Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğince aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.Hastamız Nazar Nur Kaya’nın SLE hastalığı neticesinde vefat etmesi bizi de derinden üzmüştür. Ancak medyada oluşan haberler nedeniyle vefat nedeni hakkında doğru bilgilendirme amaçlı açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur. Sistemik lupus eritematozus (SLE) hastalığı alevlenme ve remisyon döngüleriyle seyreden birçok sistemi tutabilen otoimmün ve kronik bir romatizmal hastalıktır. Çocukluk döneminde, erişkin başlangıçlı SLE’ye göre daha sık böbrek ve santral sinir sistemi tutulumu yaptığı için hem morbiditesi hem de ölüm oranları daha fazladır.Hastamız, yaklaşık 1 ay süren hastalık dönemi sürecinin sonunda hastanemize başvurmuştur. İlk başvuruda genel durumu kötü olan hastada hastalığa bağlı; böbrek, beyin, akciğer ve damar tutumunu içeren çoklu organ tutulumu saptanmıştır. Hastamıza modern tıbbın gerektirdiği tüm tedaviler yapılmasına rağmen yanıt alınamamıştır.Medyada yer alan “hemşireler tarafından yanlış iğne yapıldığı, doktor veya hastane ihmali” gibi iddialar kesinlikle doğru değildir. Hastaya yapılan tüm müdahaleler uzman ve yetkin hekimlerce yapılmıştır. Sistemik iltihabi yanıtla karakterize bu hastalığa karşı tıbbi tüm olanaklar seferber edilmesine rağmen hastamız vefat etmiştir. Aileye başsağlığı diliyor acılarını paylaşıyoruz. Tüm bu bilgilerin yanında hastamızın vefatı ile ilgili adli ve idari incelemeler de devam etmektedir.Kamuoyuna saygıyla arz ederiz. 

NAZAR NUR KAYA KİMDİR?

NAZAR NUR KAYA SLE HASTALIĞINDAN MI ÖLDÜ, SLE HASTALIĞI NEDİR

Sistemik Lupus Eritematozus (SLE) (Systemical Lupus Erythematosus) ya da Yaygın Lupus Kızarıklığı, Sistemik Lupus Eritematozus (SLE, doktorlar arasında Lupus olarak da adlandırılır), sebebi bilinmeyen cilt, eklem, böbrek, kalp zarı (perikard), akciğer zarı (plevra) gibi birçok doku ve organ iltihabına bağlı çok sayıda bulgularla giden, değişik seyir gösteren ve bağışıklık sisteminin bozuk çalışması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Lupus sözcüğü, Latincede “kurt” anlamında olup ciltte çıkan yaraların tahrip edici özelliğini ifade eder. 1872 yılında Kaposi, hastalığın sadece cildi değil vücudun değişik organlarını etkileyen bir hastalık olduğunu fark etmiştir.

Hastalığın başlangıcında hastalarda yorgunluk ve eklem şişmesi gibi bir veya iki yakınma olur. Sonra SLE’nin diğer özellikleri gelişebilir. Tutulan organlara göre hastalığın şiddeti hastadan hastaya değişir. Lupus hastalığı tamamen ortadan kalkmayan ancak alevlenen ve sönen, belli dönemlerde ilaçlarla yatıştırılması gereken bir hastalıktır. Tanı konduğunda çoğu hastada yorgunluk, ateş ve kilo kaybı gibi yakınmalar görülür .