Mayıs ayında olacaklar Haziran’da oluyor

Mayıs ayında olacaklar Haziran’da oluyor
Mayıs ayında beklenen hava durumu bu sene Haziran ayına sarktı. Hava sıcaklıkları önümüzdeki hafta yine düşüyor. Akıllarda ise “Yaz ne zaman gelecek?” sorusu hakim.

Mayıs ayında olması gereken hava sıcaklıkları Haziran ayına sarktı. Geçtiğimiz günlerde Uludağ’a ve Kartalkaya’ya kar yağarken büyükşehirlerde hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşmüştü. Önümüzdeki günlerde de sıcak yaz havalarından ziyade serin ve yağışlı havanın etkisine giriyoruz.

İSTANBUL VE ANKARA SOĞUYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verileri göre İstanbul’da hava sıcaklıkları önümüzdeki 2 gün düşüyor ve hava yağmurlu. Sıcaklık ise 23 dereceyi geçmiyor. Geceyse hava daha soğuk. Ankara’da hafta boyunca yağmurlu hava hakim olacak ve sıcaklıklar ciddi şekilde düşerken gece sıcaklıkları 9 dereceye kadar iniyor.

ULUDAĞ VE KARTALKAYA’DA KAR YAĞABİLİR
Geçtiğimiz günlerde kar yağan Kartalkaya’da ise adeta kış havası hakim. Hafta boyu yağış alacak Kartalkaya’da sıcaklık 10 dereceyi geçmezken geceler 4 dereceye kadar düşüyor. Bursa Uludağ’da da durum Kartalkaya’dan farksız. Uludağ’da da sıcaklık önümüzdeki günlerde hızla düşmeye başlarken en yüksek sıcaklık 10 derece en düşük ise 4 derece olarak bekleniyor.