Netanyahu'yu surlara astılar

Netanyahu'yu surlara astılar
Diyarbakır'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Netanyahu görselli bir vitrin mankeni surlara asıldı.

Hamas’ın saldırısı sonrası İsrail, Gazze'de sivilleri gözetmeksizin yoğun bombardımana başladı.

İsrail'in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına binlercesi çocuk ve kadın olmak üzere siviller yaşamını yitirdi.

Sivil ölümlerine dikkat çekmek ve yaşanan insanlık dramını protesto etmek amacıyla dünyanın dört bir tarafında mitingler ve eylemler düzenlenmeye devam ediyor.

KÖPRÜYE VE SURLARA ASTILAR

Diyarbakır’da da bir grup protestocu "sembolik tepki" başlığıyla X'ten (Twitter) yayınladıkları ingilizce alt yazılı bir videoda, İsrail Başkanı Netanyahu görselli bir vitrin mankenini önce On Gözlü Köprü'ye ardından da Diyarbakır Surlarına asarak protesto eyleminde bulundu.

Protestocular, yayınladıkları videoda “Türkiye’den Filistin halkını ve direnişçilerini selamlıyoruz. İsrail işgalci bir terör çetesidir. Netanyahu ise baş teröristtir” ifadelerini kullandılar. Öte yandan saldırıların bir “katliam” olduğunu belirten protestocular, söz konusu saldırıların BM tarafından da dile getirildiğini ve Batının bu durum karşısında yetersiz kaldığını belirtti.

Bununla birlikte İsrail devletinin “Arz-ı Mevud hayallerinin” olduğuna ve Diyarbakır'ın da bu projeye dahil olduğunu öne süren protestocular, "Diyarbakır İslam'dır; İslam kalacaktır" diyerek tepkide bulundular.

Yayınlanan videoda, İzzettin El Kassam Tugaylarının paylaşımlarında uyguladıkları efektleri kullanmaları ve protesto saatini 7 Ekimde gerçekleşen "Aksa Tufanı" operasyonunun başlama saatine denk getirmeleri ayrıca dikkat çekti.

İlgili Haberler