Netenyahu'dan İsrail savcılığına şok suçlama

Netenyahu'dan İsrail savcılığına şok suçlama
Yolsuzluk davasında kapsamında hakim karşısına çıkan İsrail Başbakanı Netanyahu, savcılığı şok ifadelerle suçladı. Netanyahu, İsrail Savcılığını kendisini devirmeye çalışmakla itham etti.

Netenyahu'dan İsrail savcılığına şok suçlama

İsrail''de yolsuzluk iddialarının hedefinde olan başbakan Netenyahu, yargılandığı dava kapsamında bugün hakim karşısına çıktı. AA''da yer alan habere göre 

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’a göre Netanyahu, bugün yaklaşık 6 saat süren duruşma sonrası düzenlediği basın toplantısında, kendisini görevi kötüye kullanmakla suçlayan İsrail Savcılığı için "yetkiyi uygunsuz bir şekilde kullandığı" değerlendirmesinde bulundu.

Netanyahu, Savcılığın kendisini devirmeye çalıştığına vurgu yaparak, "Onlar (savcılık) bir av gezisindeler. Bir suçu araştırmadılar ya da aramadılar. Sadece beni arıyorlardı." dedi.

"GÜÇLÜ BİR BAŞBAKANI DEVİRMEYE ÇALIŞIYORLAR" 

Savcılığın kendi liderliğindeki hükümete karşı da darbe yapmaya çalıştığına dikkati çeken Netanyahu, "Onlar sağ kesimden güçlü bir başbakanı devirmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Netanyahu ayrıca, Savcılığı, "kayıtları silmek, ifadeleri ve şikayetleri görmezden gelmek, soruşturma materyallerini elinde bulunduran tek makamken sızdırmak ve daha fazla ayrıntı olmadan tanıklara ağır tehditlerle şantaj yapmak"la suçladı.