TFF'nin yeni başkanı kim olacak

TFF'nin yeni başkanı kim olacak

Yaptıkları yanlışları şimdi burada tekrar etmeye gerek yok. Defalarca yazdık, yazıldı. Hele şu hakemlerle ilgili aldıkları karar (MHK Başkanı''nın kendisinin aldığını iddia ettiği) başlı başına skandaldı. Tahkim''den döndüğü gün hepsinin istifa etmesi gerekirdi.

Etmediler. Sadece Mehmet Baykan istifa etti. İstifasının nedenini de kendisi yukarıdaki olayla ilgili olduğunu açık açık söyledi. Bunun devamı gelecek mi; bilemiyorum. Ama bildiğim şu; bu federasyon yönetimi artık ömrünü doldurdu. Başkanı Nihat Özdemir''in, yönetiminin ve kurullarının gideceğine eminim. İstifa etmeseler de haziran ayındaki genel kuruldan itibaren artık futbolun içinde olacaklarını sanmıyorum. Zaten federasyonun kapısının önünden bile artık geçmemeleri gerekiyor. Hele de şu MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu''nun!

Peki şimdi ne olacak, federasyonun başına kim geçecek? Yani yeni TFF Başkanı kim olacak?

İsimlerden önce şahsi düşüncemi belirteyim. Bence futbolun içinden gelen biri olmalı. Yönetiminde de en az 3-4 hatta 5 futbolun içinden gelen (yani futbol oynamış) insan bulunmalı. İş adamı değil. Nihat Özdemir''le birlikte iş adamı - TFF başkanı dönemi kapanmalı artık. Görüyorsunuz işte; futbolu yönetmek köprü, tünel, bina yapmaya benzemiyor.



Nihat Özdemir ve federasyonun gidici olduğu çoktandır biliniyordu da dile getirilemiyordu. Kulis çalışmaları da başlamıştı bile.

Rıdvan Dilmen''in federasyon başkanlığı için istekli olduğu ileri sürülüyor. Ama asıl öne çıkan ismin Göksel Gümüşdağ olduğunu düşünüyorum. Gümüşdağ, dünkü Kulüpler Birliği toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla bunun işaretini de verdi bana göre.

Ancak Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi''nin de TFF Başkanlığı için istekli olduğu ve bunu sık sık yakın çevresine söylediği de unutulmamalı.

"Türk futbolunun güven ortamına ihtiyacı var. Uluslararası alanda marka değerine ihtiyacımız var. Uluslararası başarımızın olmadığı da ortada. Biz kulüplerimizin gerek Türkiye’de gerek dünyada en iyi yere taşımak için bütün gayreti gösteriyoruz. Avrupa Kulüpler Birliği’nden başkan vekilim Mustafa Bey sabaha karşı döndü. Avrupa Kulüpler Birliği 2026 fikstürünü, metaverse, altyapılardaki çocukların IQ seviyelerini ölçmeyi konuşuyor, biz nelerle uğraşıyoruz. Bugün kulüpleri birbirine kırdırmak, karşı karşıya getirmek istendi. Ama Kulüpler Birliği’nin çok güçlü olduğuna inanıyorum. Arkadaşlıklarımız baki. Yayın ihalesi, marka değeri, MHK ve MHK yapısında danışman raporuyla değişime gidelim. Kişiler iyi olabilir, yanlış olabilir ama bunları kurullar değerlendirir” şeklindeki sözleri dikkat çekiciydi.

Ama ben yine de futboldan gelen isimlerin ağırlıkta olması gerektiğini düşünüyorum. Böyle isimlerin bizde fazlasıyla olduğuna da inanıyorum. Yeter ki istensin. Eğer ille de federasyon başkanı yine bir iş adamı olacaksa; bari CEO tarzı bir yapılanmayla bir futbol aklı işin başına geçse bari.

Yazarın Diğer Yazıları