Nihat Zeybekci’den İnönü çıkışı

Nihat Zeybekci’den İnönü çıkışı
Büyükşehir Belediyesi adayı gösterildikten sonra, şarap üretiminin desteklenmesine yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen Nihat Zeybekci, bu sefer de Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’den övgüyle bahsetti.

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. İzmir adaylığını ardından şarap üretiminin desteklenmesi gerektiğini belirterek “Bu bir üründür, bir sanayidir, bir ticarettir, bu bir ekonomidir. Sonuçta ben dini kimliği, kişiliği olan bir müftü değilim. Diyanet İşleri Başkanı değilim. Orası beni hiç ilgilendirmez” açıklamasıyla gündeme gelen Zeybekci, bu kez de seçmenlere İsmet İnönü’nün sözleriyle seslendi.

“RAHMETLİ İNÖNÜ'NÜN SÖZÜNÜ HİÇ UNUTMAM”

İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Zeybekci, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) yaptığı ziyaretler sırasında, “Rahmetli İnönü'nün dediği sözü hiç unutmam; ‘Bu ülkede namuslular, namussuzlar kadar cesur olmalı.’ Biz cesur olmak zorundayız. Taraf olurken cesur olacağız. Ki böyle birileri de barış, çiçek, böcek, kardeşlik diyerek kendini kamufle ederek başka bir yere doğru gelmeye kalkışmasınlar” ifadesini kullandı.

NİHAT ZEYBEKCİ ÖVÜYOR ERDOĞAN ELEŞTİRİYOR

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, zaman zaman İsmet İnönü’yü hedef aldığı açıklamalarla da gündeme geliyor. Erdoğan, son olarak partisinin Kızılcahamam kampının kapanışında yaptığı konuşmada, İsmet İnönü'nün ABD bayrağı ile olan fotoğrafı üzerinden CHP’yi eleştirmişti. Ancak Erdoğan'ın bu çıkışı sonrası, sosyal medyadan fotoğrafın diğer açısında İnönü'nün elinde Türk bayrağı da olduğu ortaya çıkmıştı.