Norveç’ten Çin'e yaptırım: İptal ettiler

Norveç’ten Çin'e yaptırım: İptal ettiler
Norveç, Çin devlet televizyonu China Global Television Network (CGTN) medya servisinin, ülkedeki yayınlarını durdurdu. Çin yönetiminin, uluslararası TV kanalının yayın lisansını iptal etme nedeni, mahkumlara yönelik itiraf videolarının yayınlanması oldu.

Kırım Haber Ajansı''nda yer alan habere göre, Norveç, Çin’in propaganda kanalı CGTN’nin yayın lisansını iptal etti. Çin’in küresel televizyon kanalının kapatılma nedeni, Çin Komünist Partisinin, mahkumlara yönelik itiraf uygulamasının yayınlanması olarak açıklandı. Dün alaınan karara benzer bir şekilde, İsveç’te de Çin’in propaganda kuruluşu CGTN ve CCTV-4’ü ülkede yasaklanmıştı.

MAĞDURLARIN YAKINLARI, DÜNYA ÜLKELERİNE AÇIK MEKTUP YAZDI

Norveç’in yayın lisansını iptal etme kararının sebebi olan görüntüler, dünya kamuoyunda yoğun tepkilere neden oldu. Çin’in resmi propaganda kanalları CGTN ve CCTV-4’nin yayınladığı programlara ilişkin, mağdurlar tarafından geçen hafta bir açık mektup yayınlandı. Mahkumların yakınları, büyük bir mağduriyet altında olduklarını kaydederek; birçok ülkede Çin kanallarının yayınlarının durdurulması ve suça ortak olmamaları çağrısı yapıldı.