O 3 besini hasta olduğunuzda asla kullanmayın

O 3 besini hasta olduğunuzda asla kullanmayın
Hasta olduğunuzda uzak durmanız gereken 3 besin hangisi? İşte, yanıtları...

Soğuk algınlığı herkesin zaman zaman yenik düştüğü kronik bir rahatsızlıktır. Soğuk algınlığını atlatmanın en iyi yollarından biri dinlenmek olsa da, bazı besinlerden uzak durarak hastalığı daha kolay atlatabilirsiniz.

Rafine karbonhidratlar

Rafine karbonhidratlar hızlıca şekere çevrileceği için kan şekerinizi aniden yükseltir ve hastalıkla mücadelede sizi zayıflatır. Hasta olduğunuzda tost ya da çubuk kraker gibi gıdalardan uzak durmalı ve beslenmenize özen göstermelisiniz.

Asitli içecekler ve meyve suları

Hastayken midenizi rahatlamak istiyorsanız meyve suyu yerine zencefilli çay içebilirsiniz. Ayrıca, bol miktarda su tüketmeniz de çok önemli.

Süt ve süt ürünleri

Bazı insanlarda süt ürünleri tüketimine bağlı olarak boğazda olan mukozada kalınlaşma meydana gelebilir. Eğer hastayken süt ürünleri tükettiğinizde böyle bir hisse kapılıyorsanız, süt ürünlerinin tüketimini kesebilirsiniz. Tabii ki buna benzer bir olumsuzluk yoksa, süt ürünlerinin tüketimine devam etmelisiniz . Süt ürünleri hem protein kaynağı hem de içerdiği D vitamini enfeksiyonla mücadelede önemli bir rol oynar. Yoğurtta bulunan probiyotikler ise bağırsaklarınızda bulunan yararlı bakterileri de destekler.

İlgili Haberler