Gazetecilik cesaret işi!”

Gazetecilik cesaret işi!”
Gazetecilik cesaret işi!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştiren gazetecilerin işine son verildiğini, bunun son örneğinin de Ruhat Mengi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştiren gazetecilerin işine son verildiğini, bunun son örneğinin de Ruhat Mengi olduğunu ifade ederek, “Eğer iktidar yalakalığına bir medya patronu soyunursa, o gazeteleri alıp okumamak da herhalde bizlerin görevidir. Biz özgür ve bağımsız Türkiye’nin yanında olacağız.” dedi.  Partisinin Bilişim Sorumluları Toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, insanları artık gazeteleri ürkerek okuduğunu, ülkenin bir vesayetten başka bir vesayete savrulduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ile gitmeden önce adeta sıkıyönetim uygulandığını savunan Kılıçdaroğlu, vatandaşların eylem yapacakları gerekçesiyle gözaltına alındığını, iş yerlerinin kapatıldığını, adeta sokağa çıkma yasağı uygulandığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, 21. yüzyıl Türkiye’sinde hiçbir demokraside rastlanmayan uygulamalar yaşandığını ifade ederek, “Buna iktidar ileri demokrasi diyor. İleri demokrasi altında bunları yaşıyorsak normal demokrasi olsaydı kim bilir daha neleri yaşayacaktık” diye konuştu. Gazeteciler, milletvekilleri, avukatlar, belediye başkanları, askerler, akademisyenlerin hapiste olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
Sahte deliller
“Hadi onlar hapiste, dışarıda olanların durumu nasıl? Onlar da kendilerini yarı açık cezaevinde hissediyor. Telefonları dinleniyor, konuşamıyorlar, çekiniyorlar, korkuyorlar. Sahte delillerle insanlar aylarca, günlerce, yıllarca hapislerde tutuluyor.”
Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin uzun tutuklulukla ilgili kararının ardından tahliye talebinde bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın başvurusu hakkında henüz bir karar verilmemesini de “Bir gün bile gecikmesi hukuk ihlalidir” ifadesiyle değerlendirdi.