Çankırı'dan İstanbul'a çıkarma

Çankırı'dan İstanbul'a çıkarma
Çankırı'dan İstanbul'a çıkarma

İstiklal Caddesi’nden Taksim Meydanı’na yapılan sessiz yürüyüşle başlayan etkinlikte Çankırı Valisi Vahdettin Özcan,

İstiklal Caddesi’nden Taksim Meydanı’na yapılan sessiz yürüyüşle başlayan etkinlikte Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yürüyüş esnasında yerli ve yabancı turistleri durdurup, kaya tuzunun faydalarını anlattı.

Çankırı Valiliği ve Çankırı Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen ‘Çankırı Tanıtım Günleri’ İstanbul’da başladı. Çankırı’ya ait kültürel, turistik değerler, tarımı yapılan ürünler ve sanat dallarının tanıtılacağı etkinlik Feshane’de İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski bakanlardan Nevzat Ayaz’ın kurdele kesmesiyle resmi olarak açıldı. Vali Mutlu, İstanbul’un Türkiye’nin bir örneği olduğunu belirterek Çankırılıların da bu yapıya önemli destek sunduklarını dile getirdi. Tanıtım günlerinin açılışına Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın yanı sıra milletvekilleri İdris Şahin, Feyzullah Kıyıklık ve Unal Kaçık da katıldı.


4 gün sürecek
Açılışta bir konuşma yapan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, teknolojik imkanların gelişmesiyle mesafelerin kısaldığını ve Çankırı’nın İstanbul ile buluşmamasının bir eksiklik olduğunu düşündüğünü belirterek, “Göreve geldikten sonra hemen bu tip bir organizasyonun hazırlığına giriştik. Organizasyon Çankırı için Cumhuriyet tarihinde bir ilk oldu” diye konuştu.
Hüseyin Avni Mutlu da İstanbul’un Türkiye’nin her bölgesinde yaşayan insanlar için özel ve ayrı bir yeri olduğunu belirtti. Çankırı’nın da kendi değerleriyle İstanbul’daki yaşantıya katkı sunduğunu belirten Mutlu, etkinlikte emeği geçenleri kutladı. Meclis Darbe Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, organizasyonun düzenlenmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Protokol konuşmalarının ardından Vali Mutlu, Nevzat Ayaz ve Çankırı Valisi Özcan stantları gezerek bilgi aldı. Feshane’deki tanıtım günleri 4 gün devam edecek.