Okulların açılma tarihi kesinleşti

Okulların açılma tarihi kesinleşti
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitimin tarihi ve nasıl uygulanacağına açıklamalarda bulundu. Özer, haftada 5 gün esasıyla yüz yüze eğitimin planlandığını belirtti.

Okulların açılma tarihi kesinleşti. Milli Eğitim Bakanı duyurdu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası yaptığı konuşmada açıkladığı kararlar, ilgili bakanlıklar tarafından detaylandırılarak kamuoyuna duyuruluyor.

Bu kapsamda yüz yüze eğitime ve okulların ne zaman açılacağına ilişkin kabine kararları Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından detaylı olarak aktarıldı.

Bakan Özer açıklamasında "6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarımızda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek" dedi.

"GÜVENLİ OKUL TALEBİNİN BİLİNCİNDEYİZ"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim sezonu ve okulların durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlığın YouTube''daki kanalı üzerinden konuşan Özer, Milli Eğitim Bakanı ve aynı zamanda üç öğrenci babası bir veli olarak, anne babaların okulların güvenli olmasını istediklerinin bilincinde olduğunu söyledi.

Gelinen noktada korona virüsün uzunca bir süre daha hayatlardan çıkmayacağının görüldüğünü bildiren Özer, "Dolayısıyla hepimiz, korona virüsün risklerini göz önünde bulundurarak ve gerekli tedbirleri alarak hayatımızı idame ettirmek zorundayız. Daha önce de ifade ettiğim gibi, daha fazla okulları kapalı tutma lüksümüz bulunmamaktadır. Çocuklarımızın gelişimi, sağlığı ve geleceği için korona virüsle birlikte yaşamayı öğrenmek ve yüz yüze eğitime devam etmek zorundayız. Kıymetli öğretmenlerimiz, değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz; inşallah, 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarımızda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek" ifadelerini kullandı.

''KANTİN, YEMEKHANE VE PANSİYONLAR AÇILACAK''

"Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrencilerimiz için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecektir" diyen Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

DİKKAT! SADECE O 2 SINIFA VERİLECEK

"Okullarda eğitim, ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecektir. Okula giriş- çıkış saatleri, teneffüs zamanları ve özellikle gerek duyulması halinde ikili eğitime geçilmesine ilişkin süreç, okulun fiziki kapasitesine ve mevcuduna göre il ve okul yönetimleri tarafından birlikte düzenlenecektir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları yani DYK''lar sadece 8 ve 12''nci sınıflarda verilecektir. Okulların açılmasıyla kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açılacaktır. 1 Eylül- 3 Eylül arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimize yönelik uyum eğitimleri yapılacaktır."

İlgili Haberler