“Balyoz” için AYM önünde nöbete durdu

“Balyoz” için AYM önünde nöbete durdu
Kumpas olduğu ortaya çıkan Balyoz Davası mağdurlarının avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, bireysel başvuru kararlarının çabuklaştırılması amacıyla

Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde ’adalet nöbeti’ne başladı. Karar çıkana kadar nöbet tutacak olan Erol’a yoldan geçenler de destek verdi.

Balyoz Davası avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol, cübbesini giyerek Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde “adalet nöbeti”ne başladı. Erol, Balyoz Davası hükümlülerinin bireysel başvuruları karara bağlanıncaya kadar eyleme devam edeceğini söyledi. Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in Mamak Askeri Cezaevi’nde geçirdiği beyin kanamasının ardından hayatını kaybetmesi, gözleri yeniden AYM’ye çevirdi. Balyoz kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından hükümlü subaylar, AYM’ye başvurmuştu. Özenalp de AYM kararı çıkmadan hayatını kaybederken Balyoz Davası’nda hüküm giyen subayların avukatı Şule Nazlı Erol, kararın çabuklaştırılması talebiyle mahkeme binası önünde “adalet nöbeti”ne başladı. Eyleme, Balyoz Davası hükümlülerinin yakınları, avukatlar, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş da destek verdi. “Adalet nöbeti”ni bugün ve yarın, Balyoz Davası avukatlarından Murat Ergun ve eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer tutacak. Perşembe günü ise Avukat Erol, nöbeti yeniden devralacak. Bir açıklama yapan Şule Nazlıoğlu Erol, nöbet tutmasının asıl amacının Başbakan’a seslenmek olduğunu söyledi. Erol, özetle şöyle dedi: 

Bıçak kemiğe dayandı
“AYM önünde nöbet tutmamın sebebi AYM’nin kararlarını bir an önce vermesi ama gelecek kararın olumlu karar olmasını istiyorum. Orada yargılama katledildi. Buradayım çünkü Yüksek Mahkeme’nin önünden herkese sesimi duyurmak istiyorum. Aslında Başbakan’a seslenmek istiyorum. Başbakan’ın bu konuda Adalet Bakanı’na talimat verdiğini biliyorum. Bu insanların derhal çıkması lazım. İnsanların vicdanlarına sesleniyorum. Bıçak kemiğe dayandı. 60 yaşına gelen bir avukat olarak gelip burada nöbet tuttuysam bunun sebebi var.”