Olena Zelenska Galata Kulesi'ni ziyaret etti

Olena Zelenska Galata Kulesi'ni ziyaret etti
Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey (YDSK) 9'uncu toplantısı nedeniyle İstanbul'a gelen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la birlikte Galata Kulesi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Olena Zelenska Galata Kulesi'ni ziyaret etti

 

 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey (YDSK) 9''uncu toplantısı nedeniyle İstanbul''a gelerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''la Huber Köşkü''nde görüşme gerçekleştirdi. 

Emine Erdoğan ve Olena Zelenska, Beyoğlu Belediyesi tarafından Galata Kulesi''nde Ukraynaca sesli rehberin hizmete alınması dolayısıyla kulenin Seyir Terası''nda düzenlenen programa katıldı. Programda konuşan Emine Erdoğan, Galata Kulesi''nin İstanbul''un büyülü duraklarından biri olduğunu, yüzyıllar önce Hezarfen Ahmed Çelebi''nin uçuş denemeleri yaptığı kulenin tarihten kıymetli bir yadigar, hikaye ve efsaneleriyle bir sembol olduğunu ifade etti.

Zelenska''nın Türkiye''yi her ziyaret ettiğinde tarihi mekanları görmek için zaman ayırdığını belirten Erdoğan, kendisine eşlik etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Geçen yıl da Dolmabahçe Sarayı''nda bir araya geldiklerini anımsatan Erdoğan, "Hanımefendinin kültür, tarih ve sanat alanlarına özel bir ilgisi olduğunu biliyorum. Yaptığı çalışmaları takdirle takip ediyorum. Aynı denize komşu iki ülke olarak, kültür sahasında birlikte yapacak çok işimiz olduğuna inanıyorum." dedi.

"TÜRKİYE''DE UKRAYNACA SESLİ REHBERLER HIZLI BİR ŞEKİLDE UYGULAMAYA GEÇİYOR"

Olena Zelenska da Galata Kulesi''nde Ukraynaca sesli rehberin açılış törenine katılmanın kendisi için çok önemli olduğunu ifade etti. Türkiye''de Ukraynaca sesli rehberlerin hızlı bir şekilde uygulamaya geçmesine katkıda bulunan insanların arasında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Zelenska, "Bugün sadece Galata Kulesi''nde değil, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi''nde de Ukraynaca sesli rehberlerin açılışını planladık. Bu girişimimiz, dünyada açılan 13 Ukraynaca sesli rehberin arasında Türkiye''de açılan 4 ve 5. sesli rehberlerdir." dedi 

İlgili Haberler