Ölümüne çalışan sağlıkçılar askeri törenle uğurlandı

Ölümüne çalışan sağlıkçılar askeri törenle uğurlandı
Korona virüsün ilk görüldüğü y er olan Çin’in Wuhan kentinden dikkat çeken görüntüler geldi. Salgın nedeniyle ülkenin bir çok yerinden gelen sağlık personelleri düzenlenen törenle kentten ayrıldı. Öte yandan Wuhan’da son 24 saatte sadece bir yeni vaka görülmüştü.

Korona virüsün ilk görüldüğü yer olan Wuhan'dan iyi haberler gelmeye devam ediyor. Dün sadece bir yeni vakanın görüldüğü kentten sağlık personelinin tahliyesi başladı. Çin geçtiğimiz dönemde salgını kontrol altına alabilmek için ülkenin dört bir yanından bölgeye sağlık personeli göndermişti. Bu kişiler seremoni eşliğinde kentten ayrılmaya başladı.

db7ifr-ivu-124jwzmax5q.jpg

Dünya genelinde 6 binin üzerinde kişinin hayatına mal olan salgından en çok etkilenen ülke konumunda olan Çin, Wuhan kentine kaydırdığı sağlık personelini tahliye etmeye başladı.

Geçtiğimiz dönemde salgının yayılma hızını durdurmak ve can kaybını minimuma indirmek için bölgeye sadece bu vakalar için hastaneler inşa eden Çin, bu proje kapsamında ülkenin diğer bölgelerinden pek çok sağlık personelini Wuhan'a kaydırmıştı.

vkptrsemuu2b7pitr3wo7q.jpg

Ülke basınında yer alan habere göre, kentteki salgının kontrol alınması sonrası bu personelin tahliyesi başladı.

Uluslararası haber ajansı Reuters tarafından paylaşılan görüntülerde tahliye edilen sağlık personelinin seremoni eşliğinde kenti terk ettikleri görüldü. Askerlerin tahliye edilen sağlık personelini asker selamı ile uğurladığı görüldü.

vkptrsemuu2b7pitr3wo7q.jpg

Yaklaşık 81 bin vakanın bulunduğu Çin'de korona virüs nedeniyle 3 bin 237 kişi hayatını kaybetti. Virüse yakalanan yaklaşık 70 bin kişinin ise iyileştirildiği belirtiliyor.

6y-tvuknpeewbxjdqtpm1q.jpg

İlgili Haberler