Omicron varyantına ilişkin Biontech gelişmesi! Araştırmanın şefi Alex Sigal gerçekleri duyurdu

Omicron varyantına ilişkin Biontech gelişmesi! Araştırmanın şefi Alex Sigal gerçekleri duyurdu
Yeni tip korona virüsüne karşı Pfizer/BioNTech'in ürettiği aşının Omicron varyantına karşı etkisi açıklandı. Güney Afrika, yeni bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

BioNTech koruma sağlıyor mu. Kapsamlı araştırmanın sonuçları Güney Afrika'dan geldi

Bloomberg HT''de yer alan habere göre; Omicron varyantı kabusu tüm dünyada panik yaşatırken, aşıların ne kadar etkili olduğu ile ilgili araştırma sonuçları gelmeye devam ediyor. Güney Afrika''da yapılan yeni bir araştırma, BioNTech aşısının etkisinin sonuçlarını paylaştı. 

"KISMİ KORUMA SAĞLIYOR"

Afrika Sağlık Araştırma Enstitüsü''nden bir yetkili, araştırma sonuçlarının, Pfizer ve ortağı BioNTech''in ürettiği korona virüs aşısının iki dozunun, yeni varyant Omicron karşısında kısmen koruma sağlayabileceğini gösterdiğini açıkladı.

"BÜTÜNÜYLE KAYIP YOK"

Laboratuvarın araştırma şefi Alex Sigal, yeni varyant karşısında aşının etkinliğini ölçmeye yönelik deneylerin ilk sonuçlarının çevrimiçi sunumunda yaptığı açıklamada, “Bağışıklık korumasındaki azalma güçlü, ancak bütünüyle bir kayıp yok” dedi.

ARAŞTIRMA ŞEFİ KONUŞTU

Sigal, “Aşılarca desteklenen bağışıklıkta daha da ilerleme olacak. İyi bir hatırlatma dozu muhtemelen hastalık ihtimalinizi, özellikle daha ağır bir hastalığa yol açan ağır bir enfeksiyon ihtimalini düşürecektir. Hatırlatma dozu olmayanlar bu aşıyı yaptırmalı ve daha önce hastalığa yakalananlar aşı olmalı” şeklinde konuştu.

UĞUR ŞAHİN: "YENİ BİR AŞIYA İHTİYAÇ VAR"

Uğur Şahin, geçtiğimiz günlerde Omicron varyantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuş,  Covid-19''a karşı bir yeni aşıya ihtiyaç olacağını dile getirmişti. Şahin, "Öne çıkan soru buna ne zaman ihtiyacımız olacağı. Var olan aşımızı Omicron varyantına hızlı bir şekilde uyarlamak için yeterli vakte sahibiz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler