On binlerce İranlı, Süleymani için sokaklara döküldü

On binlerce İranlı, Süleymani için sokaklara döküldü
İran'ın Ahvaz kentinde on binlerce kişi, ABD’nin Bağdat'ta düzenlediği saldırıda öldürülen General Kasım Süleymani'nin cenazesini karşılamak için sokaklara çıktı. Ahvaz’da okullar tatil edilirken, Tahran Üniversitesi’nde de sınavlar ertelendi. Bazı hükümet kuruluşlarının da pazartesi günü kapalı olacağı öğrenildi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin cenazesi İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentine sabahın ilk saatlerinde ulaştı.

İran resmi ajansı, bir askeri uçaktan İran bayrağına sarılmış şekilde indirilen tabutun görüntülerini paylaştı.

Ahvaz'daki Mollavi Meydanı'nda buluşan ve siyah giyinen on binlerce kişi, Süleymani'nin fotoğraflarını taşıdı.

İran Devrim Muhafızları'nın elit Kudüs Gücü'nün Komutanı Kasım Süleymani ve Irak'taki Şii milis grup Haşdi Şabi'nin ikinci komutanı Ebu Mehdi el Mühendis için dün de Bağdat'ta cenaze töreni düzenlenmişti.

Binlerce kişinin katıldığı törende, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ve eski başbakanlardan Nuri Maliki'nin yanı sıra hükümetten üst düzey isimler de hazır bulunmuştu.

Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamaya göre, Süleymani'nin cenazesinin Salı günü memleketi Kerman'da defnedilmesi öngörülüyor.

İran medyası, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in, Kasım Süleymani’nin evine giderek ailesini ziyaret ettiğini bildirdi.

Ahvaz’da okullar tatil edilirken, Tahran Üniversitesi’nde de sınavlar ertelendi. Bazı hükümet kuruluşlarının da pazartesi günü kapalı olacağı öğrenildi.

Ülkede bazı büyük caddelerin isminin Kasım Süleymani Caddesi olarak değiştirileceği belirtildi.