Hamilelikte merak edilen 5 soru

Hamilelikte merak edilen 5 soru
Hamilelikte merak edilen 5 soru

Bebek yoldaysa heyecanlı bir dönem başlar. ART Tıp Merkezi ve VKV Amerikan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr.

Bebek yoldaysa heyecanlı bir dönem başlar. ART Tıp Merkezi ve VKV Amerikan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Senai Aksoy hamilelikli ilgili en çok merak edilen 5 soruyu yanıtladı!

 

1. Ultrason çocuk için zararlı mı?
Sorunsuz geçen bir hamilelikte üç kez kapsamlı ultrason muayenesi yapılır. Bunlar 9. - 12. hafta, 19. - 22. hafta ve 29. - 32. hafta arasında yapılabilir.

 

2. Araba yolculuğunda nelere dikkat
edilmeli?
Uzun süren yolculuklarda sık sık mola vermeye çalışın. Kısa bir yürüyüşler yapın. Emniyet kemerinin alt bölümü karnınızın alt kısımını sarmalı. Böylece olası bir kaza anında karnınız baskı görmemiş olur.

 

3. Hangi gıdaları kesmeliyim?
Belli başlı birkaç yiyecek mönüden çıkarılmalı. Bunların başında çiğ kırmızı et (çiğköfte), çiğ yumurta ve çiğ süt ürünleri geliyor.

 

4. Hangi rahatsızlıklarla karşılaşabilirim?
Hormonlarınızın değişmesi bedeninizde bazı farklılıklara yol açabilir. Bunlardan başında gelenler:
Yorgunluk: Hamileliğin ilk aylardında kendinizi sıkça yorgun hissedebilirsiniz. En iyi çözüm ise dinlenmek ve uyumak.
Mide yanması: Gebeliğin son aylarında bebek mideye baskı uygular. Buna bağlı olarak mide asidi yükselir ve ağzınızda veya gezinizdeki acı tad oluşur. Böyle bir durumda su ya da süt içebilirsiniz.
Kabızlık: Kepekli besinler veya bağırsaklarınızı çalıştıracak seçenekler tüketin. Bolca sıvı alın ve hareket edin. Müshil ilacı kullanmayın.
Sık idrara çıkma: Dolaşım sisteminizdeki hızlanma böbreklere de yansıdığından ihtiyaç giderme sayınızda artacak.
Bulantı: Mümkün olduğunca hafif atlatmak için hemen yataktan kalkmayın ve
çay için.
5. İki kişilik mi yemeliyim?
Hamilelik boyunca 6 ila 20 kilo almak normal sınırlar içinde sayılabilir.Albümin hücre yapımında faydalı. Bundan dolayı normal ihtiyacın iki katını almak gerekli.