Konya’da “Türkçe” buluşması

Konya’da “Türkçe” buluşması
Konya’da “Türkçe” buluşması

Konya’da cumartesi günü düzenlenecek olan miting için seferberlik ilan edildi. MHP bu önemli etkinliğe tam kadro katılacak

Konya’da cumartesi günü düzenlenecek olan miting için seferberlik ilan edildi. MHP bu önemli etkinliğe tam kadro katılacak

 

Milliyetçi Hareket Partisi, Konya’da 24 Ağustos’ta düzenleyeceği Türkçe mitingi için seferberlik ilan etti. MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, amaçlarının Türkiye’nin içinde bulunduğu ateş çemberini vatandaşlara anlatmak olduğunu belirterek, “Mitingler zinciri Türkiye’nin içinde bulunduğu ateş çemberinden çıkış yolu göstermek üzere milli değerleri kamuoyuna hatırlatıp onların etrafında milli birliği sağlayabilme mitingleridir. Tüm MHP milletvekilleri mitinge katılacaklar. Bütün teşkilatlarımız, MYK üyelerimiz, divan üyelerimiz, milletvekillerimiz gelecek. Hep birlikte alanda olacağız” dedi.
Faruk Bal, MHP’nin 20 Mart’ta Bursa’dan başlattığı mitinglerin her biri temalarının bulunduğunu anımsattı. Mitinglerin  Türkiye’nin içinde bulunduğu kötü gidişatı ve çıkış yollarını göstermek amacıyla düzenlendiğini ifade eden Bal, şunları söyledi: “Konya, Milli Değerleri Koru ve Yaşat teması adı altında yapılan mitinglerden beşincisi. Türkiye’de bugün devletin kuruluş felsefesi tartışılıyor. MHP devletin kuruluş felsefesine kamuoyunun dikkatini çekebilmek için Bursa’da ’Kuruluş’mitingini düzenledi  Buradaki miting, Bursa tarihinin en büyük siyasi toplantısı oldu. İkinci olarak İzmir’de Bayrak temalı miting yaptık. İzmir siyasi tarihinin en büyük toplantısını gerçekleştirdik. Üçüncü mitingimiz Adana’da oldu. Bunun teması Vatan Mitingi’ydi. Çünkü vatan parçalanıyor. Dördüncü mitingimiz de Erzurum’da Milli Birlik Mitingi adıyla oldu. Kurtuluş Savaşı’na referans olan Kuvay-ı Milliye ruhunu hatırlatacak bir miting yaptık. Beşinci mitingimiz Konya’dadır. Dilimiz tartışılıyor. Biz de bunu tüm dünyaya Türkçe mitingi ile ilan ediyoruz. Türkçeye dikkat çekiyoruz.”

 


Sonuncusu Ekim’de

 


MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Ekim ayı sonunda 9’uncu mitingle zinciri tamamlayacaklarını söyledi. Bal, “Dünyayı Türk gözüyle görüp sorunlara Türkçe bakış açısı getirmek ve bunu Türk dili ile nesilden nesile aktarılabilecek anlayışı hâkim kılmak üzere Konya’da bu büyük mitingi yapıyoruz. Ekim ayı sonuna kadar sırası geldikçe diğer mitinglerimizi de yaparak 9 mitingi tamamlayacağız” diye konuştu.

 


Medeniyet dili

 


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın da yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Bir dünya ve medeniyet dili olan Türkçe, farklı lehçelerle de olsa bugün Asya’dan Avrupa’ya kadar birçok ülkede konuşulmaktadır. Bugün Türkçe; milletimizin kurduğu son büyük devletin, Türkiye’nin sahibini ve egemen unsurunu temsil eden bir ses bayrağı olarak topraklarımızda dalgalanmaktadır.Bu vesileyle, Konya’da yapılacak Türkçe Mitingine bütün Türkiye ve Türkçe sevdalılarını davet ediyoruz.