"Operasyon için seçime gerek yok"

"Operasyon için seçime gerek yok"
İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın İstanbul seçimlerini Kuzey Irak harekâtının uzantısı olarak göstermeye çalıştığını belirtti.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

Bu duruma tepki gösteren Sezgin, "Bir yandan Öcalan ile avukatlarını görüştürecekler ve İmralı ile flört edecekler diğer yandan Kuzey Irak'a yapılan operasyonu İstanbul seçimlerine bağlayacaklar. Bu, insanımızın zekâsı ile dalga geçmektir" dedi.

Kuzey Irak harekâtının İstanbul seçimlerine bağlanmasının doğru olmadığını aktaran Sezgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu utanç duyulması gereken bir durumdur. Siyaseten de hukuken de suçtur. Milletin aklıyla alay etmektir. Bunun seçimlerle ne alakası var. Bir ihtiyaçtan kaynaklanıyorsa sınır ötesine operasyon yapılır. Bunun demokrasiyle bağlantılı bir seçime malzeme yapılması kabul edilemez. Terörle mücadelenin bir seçimin uzantısı olarak lanse edilmesi suçtur. Aynı zamanda hem seçmene hem de adaya hakarettir. Bu durum aynı zamanda demokrasiyi külliyen reddetmek anlamına geliyor."

Türk siyasetinde daha önce böyle bir dil kullanılmadığını hatırlatan Sezgin, "Demokrasi bizim ulusal kültürümüzün bir parçası haline gelmiştir. Siyasetçiler yıllardır ulusal kültürümüzün parçası haline gelen demokrasiye yakışan bir söylem izlemişlerdir. Bu durum 2010 yılına kadar sürmüştür.  Demokrasinin evrensel referanslarına aykırıdır. Bizim demokrasi kültürümüze de aykırıdır. Bu söylemlerden hiçbir sonuç alamazlar. Seçmenimizin artık neyin ne olduğunun farkında olduğunun kanaatindeyim. Artık bu tür söylemlere pirim vereceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

AKP'nin terörist başı Öcalan ile İstanbul seçimleri için dirsek temasında olduğunu ifade eden Sezgin, aynı iktidar tarafından Kuzey Irak harekâtının İstanbul seçimlerine bağdaştırılmaya çalışılmasının tezat olduğunu söyledi.  Sezgin sözlerini şöyle tamamladı: "Belki kendi seçmenini etkiler ama artık Sayın Erdoğan'dan uzaklaşmış seçmeni etkileme şansı yok. Ayrıca her seçim öncesi Kuzey Irak'a operasyon yapılmasına da dikkat çekmek istiyorum. Kesinlikle bu durumu manidar bulduğumu ifade etmek istiyorum. Kuzey Irak'a istediğimiz zaman giriyor ve operasyon düzenleyebiliyoruz. Her seçim öncesi gündeme gelmesi anlaşılır gibi değil. Özetle terör gruplarına operasyon düzenlemek için seçim olmasına gerek yok. Bir yanıyla Suriye'ye düzenleyeceğini iddia ettiği operasyonu yapamaması nedeniyle hedefin Kuzey Irak'ın seçilerek bir anlamda telafi yoluna gidildiğini düşünüyorum. Eğer operasyon yapılacaksa daha sonuç alıcı şekilde yapılmalı. Gerekirse kara harekâtı düzenlenmeli. Bir yandan Öcalan ile avukatlarını görüştürecek ve İmralı ile flört edeceksiniz diğer yandan Kuzey Irak'a yapılan operasyonu İstanbul seçimlerine bağlayacaksınız. Bu, insanımızın zekâsı ile dalga geçmektir."